Afsluiting project Flexit leren/instructie

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-09-2006 Woensdag 13 september 2006 werd op feestelijke wijze het project Flexit [Flexibele Leer- en InstructieTijd] afgesloten. Daar sprak wethouder Eigeman ondermeer over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning [WMO], Leefbaarheid en onderwijs. Volgens Eigeman vormt het Onderwijs het hart van de leefbaarheidsdiscussie in de wijken.

De gemeente liet uit dank voor de inzet van de leerkrachten taart bezorgen op alle deelnemende scholen aan het Flexitproject. 

Flexit is een samenwerkingsverband tussen de gemeente, schoolbesturen, de Universiteit van Utrecht, Giralis en 16 basisscholen. Via Flexit kunnen de schoolteams op effectieve manier aansluiten bij de leermogelijkheden van de kinderen met als doel prestatieverbetering. 
Vaak blijkt dat het leesniveau voor achterstand zorgt. Kamelon presteerde het, door onderwijs op maat te geven, de gemiddelde schooladviezen in drie jar tijd te verhogen van praijktijkschool naar HAVO. Dat resultaat werd mede behaald door een vooruitgang van het leesniveau.