Verhuizing school voor toerisme TIO

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-12-2003 TIO -de opleiding voor Toerisme en hotelwezen –verhuist begin februari 2004 naar Eindhoven Dat gebeurt vanwege de spreiding van deze deels MBO , deels HBO-opleiding. Officieel staat achter de letters TIO, Toeristica Informatica, maar die tweede is achterhaald.  

Het is een van vier naar drie jaar beknopte HBO-opleiding met een jaar MBO-niveau voor doorstarters naar vervolgstudies. In Den Bosch bevat de studie 31 [part-time] docenten en 200 leerlingen. Naast Den Bosch zijn er van deze - grootste opleiding in Nederland- vestigingen in Utrecht Amsterdam, Leidschedam en Hengelo. In de grote steden zijn de aantallen het dubbele- soms het drievoudige van die in Den Bosch. Op 31 januari 2004 is er een open dag in Eindhoven. 
De bovenetages van het flatgebouw op de hoek Aartshertogenlaan/Mgr. Diepenstraat/Pieter de Hoogstraat staan te huur. Voorheen was dit gebouw in gebruik door de Detam, maar het werd in de jaren eind vijftig gebouwd voor De Gruyter.


Het flatgebouw op de hoek Aartshertogenlaan/mgr.Diepernstraat/Pieter de Hoogstraat met op de bgg de fietsenzaak van Leenheers en erboven ondermeer verhuurd aan TIO, de opleiding voor Toerisme. De ingang van TIO zit in de Pieter de Hoogstraat.
foto's © gerard monté, 18 december 2003.