Bezoek minister Van der Hoeven aan Rijzertschool

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-10-2005 Maandag 24 oktober 2005 bracht minister Maria van der Hoeven een bezoek aan de Rijzertschool. Den Bosch was door de minister eerder geadopteerd ihkv 'Operatie Jong'. Daarmee wordt bedoeld het voornemen van het Rijk om tot een meer integrale werkwijze van de jeugd te komen.

   
De verantwoordelijke wethouder voor Jeugdzaken en onderwijs, Bart Eigeman [l] ontvangt de minister bij haar bezoek aan de Rijzertschool. foto's © gerard monté, 24 oktober 2005.

Leerlingen die van opleiding naar opleiding gaan, ontmoeten teveel barricades op gebied van bureaucratie en regelgeving. Om te voorkomen dat deze leerlingen tussen de wal en het schip raken worden die regels versoepeld en barricades om over te stappen naar stage en/of een andere aansluitende opleiding weggenomen. 
De Rijzert is - als een van de scholen voor praktijkonderwijs - aangewezen als pilotproject. Met die maatregel 'Jong' wil de minister dat de instellingen en scholen waarmee de leerlingen in dit genre onderwijs te maken krijgen, op elkaar aansluiten.