OfficiŽle overgang peuterspeelzalen naar kinderopvang

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-01-2011 | Gewijzigd op: 13-01-2011
Donderdagmorgen 13 januari 2011 heeft wethouder Bart Eigeman een rondgang per schoolbus gemaakt om de overgang te bekrachtigen van de peuterspeelzalen naar de 'Kinderopvang 's-Hertogenbosch'. De rit begon om 9.00 uur bij peuterspeelzaal Ollie [De Toverhoedt Zuid] en eindigde om half twaalf in Rosmalen bij de Witte Wielen in Rosmalen.
 

In peuterspeelzaal Olly in Zuid begon de dag als vanouds met een 'Goede morgen zingen'. De juffrouwen Greet Buitenhek [l] en Bernadette Aussems [vooraan] vertellen de kinderen wie er op bezoek gaat komen en wat er gaat gebeuren. Midden in de klas van peuterspeelzaal Ollie op Zuid staat een grote schelp, met daarin een door Inke zilver geverfde parel die symbool staat voor deze ene schakel van het peuterwerk.
De wethouder werd gevraagd met een toverstokje de parel te voorshijn te toveren.

foto's © paul kriele, 13 januari 2011.
Voor de peuters was het een feestelijk dagje, alhoewel ze van het feit geen weet gehad zullen hebben. Aan het enkele dagen per week 'naar school gaan' verandert niets. Ook voor de leiding blijft alles hetzelfde. 
'De gemeente wil het peuterwerk in stand houden,' licht Sandra van Wersch van de gemeente toe. Alleen de organisatie  wordt steviger neergezet met de Kinderopvang 's-Hertogenbosch.
Voorheen werd het peuterwerk door de gemeente gesubsidieerd. Voortaan gaan enerzijds de ouders dit betalen, of anderzijds kunnen zij de kosten van de kinderopvang via de belastingen vergoed krijgen.'
 

Voordat de parel te voorschijn komt wordt  een toverspreukliedje gezongen, maar Samuel heeft al bij tijds het deksel opgetild.
Met behulp van enkele kinderen wordt de parel aan de ketting geregen.

foto's © paul kriele, 13 januari 2011.

De parel - als symbool voor het peuterwerk - komt na het zingen van een toverspreukliedje te voorschijn dankzij Samuel die al bij tijds het deksel optilt.
Dan gaat Bart Eigeman met behulp van enkele kinderen de parel aan de ketting rijgen. En zo gebeurt dat straks in elke peuterspeelzaalvestiging. Immers met een nieuwe organisatie zijn de acht peuterspeelzalen door de stichting Kinderopvang 's-Hertogenbosch als één keten overgenomen.
Als de ceremonie is afgelopen vertrekt Bart Eigeman niet voordat hij aan de twee parels van het peuterwerk,Geert Buitenhek en Bernadette Aussems enkele complimentjes heeft uitgedeeld.

De schoolbus met chauffeur Fred Zoon, waarmee wethouder Bart Eigeman en Sandra van Wersch op donderdag 13 januari 2011 de rit langs acht peuterspeelzalen maakte.

foto © paul kriele, 13 januari 2011.

De 13 jongens en meisjes die op deze donderdag de 13e januari bij Ollie aanwezig waren, zwaaien vanachter de klassenramen de wethouder uit.
De Rit die de wethouder maakt loopt - na de peuterspeelzaal in Zuid - langs:
Zonnelicht  met Tierlantijn*&, Sprookjesbos met Klein Duimpje, Kanteel met Duimelot, Nulvier met Noorderlicht [De Blokkendoos], Het Kinderspeelkasteel met Okidoki, Dribbel met Kindcentrum Matrix en De Witte Wielen met De Sprong.

**De tweede stop van de schoolbus.
De peuters en leiding van Tierlantijn bij Zonnelicht in de Waalstraat
.
foto © henk van esch, 13 januari 2011.


Persbericht gemeente:
Op 1 januari 2011 was de overname van de peuterspeelzalen door de kinderopvang in ’s-Hertogenbosch een feit. Om dit mogelijk te maken, tekenden de houders van negen kinderopvangorganisaties, Stichting Peuter-speelzalen ’s-Hertogenbosch (SPH) en het primair onderwijs op 22 februari 2010 een intentie¬verklaring.
Vanaf de officiële datum is er hard gewerkt om alle 33 peuterspeelzalen van SPH onder te brengen bij acht kinderopvangorganisaties:
Dribbel, Catalpa/Toverhoedt BV, Kanteel, Kinderspeelkasteel, NulVier ‘s-Hertogenbosch, Sprookjesbos, De Witte Wielen en Zonnelicht.
De locaties en het aanbod van peuterwerk blijven hetzelfde en dezelfde leidsters blijven in de groepen aanwezig. 

Kindcentrum 0-13
Op elke locatie wordt gewerkt aan een Kindcentrum 0-13. Een Kindcentrum 0-13 is een combinatie van een geïntegreerde voorschoolse voorziening, buitenschoolse opvang en het primair onderwijs. In de voorschoolse voorziening wordt peuterspeelzaalwerk volledig geïntegreerd met de kinderopvang en wordt het peuterspeelzaalwerk voortaan aangeboden in de vorm van zogenaamde peuterarrangementen.Terug naar boven