Uitslag Veilig Verkeersweek Zuid/ basisscholen fietsexamen

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-04-2011 | Gewijzigd op: 22-04-2011
De wijkraad Zuid heeft in de periode van 18 t/m 22 april 2011 ism Veilig Verkeer Nederland, de Politie,  Stadstoezicht en Beheer Openbare Ruimte [gemeente] voor de 15e keer een Veilig Verkeersweek georganiseerd.

Eerst de uitslag van het theoretisch verkeersexamen en dan daaronder het gedeelte fietsexamen. 

Uitslag fietsexamen en theoretisch verkeersexamen
Vanmiddag donderdag 21 april 2011 werd in de Meent aan de Zuiderparkweg de afsluiting van de verkeersweek gehouden. Die was opgezet door de wijkraad Zuid samen met VVN, de politie en de gemeente.
Het Bossche Broek won het theoretische gedeelte. 
Bram van Stiphout nam de beker namens alle leerlingen van groep 7 van De Bossche Broek-Zuid in ontvangst van Willem van der Hoeff van de wijkraad Zuid.
Daarop volgend kregen alle 62 leerlingen van De Cirkel Zuid en De Bossche Broek Zuid een verkeersdiploma. Ze waren namelijk allemaal geslaagd, vertelde wethouder Bart Eigeman [van o.a. jeugdzaken en onderwijs].

-Boven: De winaar van het theoretisch verkeersexamen Bram van Stiphout  die namens 'De Bossche Broek-Zuid' naar voren kwam.
-Rechts boven:Als tweede eindigde de 'Cirkel-Zuid' met Mohammed Bouron als vertegenwoordiger.
Uit handen van wijkraadslid Willem van der Hoeff mocht Mohammed de beker in ontvangst nemen.
-Na het verkeersexamen reikte wethouder Bart Eigeman de verkeersdiploma's uit. Alle 62 leerlingen waren geslaagd.
Als een van de eersten kwam Jasmin Seintjes naar voren
.

foto's © paul kriele, 21 april 2011.

Voor deze uitreiking werd van de circa 85 leerlingen van beide scholen een theoretisch verkeersexamen afgenomen.
Bij de Bossche Broek eindigde in de halve finale Bram van Veggel, Jagoda en Frederique van de Akker. Bij de Cirkel waren dat Rosanda Nguengo, Jarwad Mouza en Mohammed Bouron.
In de aansluitende finale kwam De Bossche Broek Zuid als de winnaar tevoorschijn.

De zaal met 85 leerlingen van De Cirkel en De Bossche Broek op Zuid.. Ouders van leerlingen van beide scholen verrichtten jrurywerkzaamheden. Vanaf rechts:
Tiyani, Ellen, Quinten [De Cirkel]  en
dan  van De Bossche Broek: Francis, Berenda, Yolande en Geertje. Cees Schrovers, Ate Wiekamp en Ingrid  Rothengatter [De Bossche bvroek] zijn niet meer zichtbaar. 
Achterin de zaal van De Meent een deputatie van ouders van leerlingen, die de  examens van hun kinderen volgde.

foto's © paul kriele, 21 april 2011.
Een pauzerondje met fris voor de examendeelnemers.
Rechts: wijkagent voor Zuid Jan van 't Erven die in deze combinatie-verkeersweek [zowel van de politie als van de wijkraad Zuid]met zijn ploeg allerlei controles afnam: o.a. voor  rijgedrag, verkeersregels en alcoholmisbruik.

Jawad Mouza werd naar voren gehaald omdat hij zich tijdens het fietsexamen moedig en koel had gedragen, terwijl hij bijna door, eerst de ene [Gansewinkel] en daarop door een  tegemoetkomende vrachtwagen in de klem werd gereden.. Wethouder Bart Eigeman haalde het echtpaar Gerard en Corrie schouten naar voren om hen een pluim op de hoed te steken voor hun inzet en organisatie van deze verkeersweek. Zij mogen met de wethouder ergens gaan eten.

foto's © paul kriele, 21 april 2011.


Practisch Fietsexamen
In die periode houdt de politie in de wijk extra controles op o.a. snelheid, alcoholgebruik, het dragen van autogordels, verlichting van voertuigen. Stadstoezicht controleert extra op foutief parkeren.

De verkeersroute voor de basisschoolleerlingen [groep 8] ging vanaf de Liviusstraat in  Zuid naar de stad, via de Pettelaarseweg en de Parade, en dan terug naar het Zuiderpark.

foto's © paul kriele, 21 april 2011.

Voorafgaande aan het praktisch examen worden de fietsen van de basisschool leerlingen van Het Bossche Broek en De Cirkel, die aan het examen gaan deelnemen, gekeurd.
Donderdagmorgen 21 april gaan de leerlingen op praktijkexamen met aansluitend de grote slotmanifestatie bij 'In de Roos', waar leerlingen deelnemen aan een verkeersquiz.
De manifestatie wordt afgesloten met het uitreiken van de verkeersdiploma’s door wethouder Bart Eigeman.
Kijk voor meer informatie op site wijkraad Zuid

Terug naar boven