Introductie hogere opleidingen [o.a. AVANS] begonnen

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-08-2011 | Gewijzigd op: 31-08-2011
De commissies van de studentenverenigingen van de diverse Bossche Hogere Opleidingen, van AVANS, HAS, Kunstacademie, Pabo en Stoas, zijn met de jaarlijkse introductie, ofwel de ontgroening van de aankomend studenten begonnen. Animoso en Gremio Unio, bestaand uit oudere jaars studenten, hebben voor deze week [dinsdag t/m donderdag] een programma in elkaar gezet. Dat gaat om de onderlinge kennismaking, de kennismaking met de school en met de stad.
Meestal is het na afloop dagelijks op een Bosch' terras bier drinken.
Maandag 15 augustus 2011 was er een welkomstprogramma in AVANS aan de Onderwijsboulevard, waar de wethouders Rodney Weterings en Jan Hoskam aan deelnamen.

Situatie 31 augustus 2011: Stationsweg introductie van de studie aan de Sociale Opleidingen
De groep Sociale Studies van de Sociale Opleidingen van AVANS. Deze  aankomend studenten zijn aangesloten bij de studentenvereniging LDG [La Divina Comedia]. Dat vertelde ons Janne van Zeeland van de introductiecommissie. Deze estafetteloop op het gazon van de Stationsweg moest met hinderrnissen, zoals het met een paraplu doorsteken van een ballon, in recordtempo worden afgelegd.
foto's © paul kriele, 31 augustus 2011.

situatie 25 augustus 2011 Kermisgasten 
In plaats van een introductie een bezoekje aan het spookhuis....

foto © paul kriele, 25 augustus 2011.

Pinnende platzakstudenten ....25 augustus 2011.

Donderdagmorgen 25 augustus 2011 stond er bij de pinautomaten in de Visstraat [AMRO] een file van aankomend studenten die -voordat zij de ontgroening ingaan- eerst hun geldbuidel gaan vullen.

foto © paul kriele,25 augustus 2011.
 
Ontgroeningsdag maandag 22 augustus 2011.
Groepstudenten WTB [Werktuigbouw] en andere studierichtingen zoals TBK en Chemi van de studentenvereniging 'Het Koppel'.
In de Kerkstraat, op de kop bij de kermis op de Parade, werd door een vijftiental jongeren een piramide opgebouwd, tenminste getracht. Passanten, veelal jonge meiden, werd gevraagd daaraan deel te nemen. De piramide kwam maar één etage hoog. .. . Spoedig sloten zij zich aan bij de leden van de iontroductiecommissie op het terras van 'Hart van Brabant'.
foto's © paul kriele, 22 augustus 2011.

Ontgroeningsdag maandag 15 augustus 2011
AVANS Hogeshcool registreerde een toenname van het aantal studie-inschrijvingen. Dat is wel te merken aan het aantal deelnemers aan de introductie.
Bij de café's naast de St.Jan werd voor hen een ballenspelletje bedacht.
De commissieleden, gestoken in oker/groen-blauwe gestreepte polo's [links en achterin] houden toezicht.

foto © paul kriele, 16 augustus 2011.

Opvallend dit keer is dat deze eerste jaars allen een programmaboekje met zich meedragen en een identiteitscard bij zich dragen.
Zie ook de ontgroening AVANS 2010 :  en die ontgroening AVANS  van 2009

Terug naar boven