Scholierenacties tegen roostertoename

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-11-2007 | Gewijzigd op: 30-08-2011
Vrijdagmorgen 23 november 2007/11.00 uur zijn verspreid over het land acties door scholieren gevoerd. Ze protesteerden tegen de nieuwe 1040-uren  lesnorm die de minister wil doorvoeren. 
In Den Bosch bleef het bij het St. Janslyceum tamelijk rustig Alleen werden enkele scholieren aangehouden die met eieren tegen het gebouw op het Sweelinckplein hadden gegooid. Ze zijn door de politie verhoord. Evenmin bij het Jeroen Boschcollege is, volgens woordvoerder Dion Luijten, geen ernstige ordeverstoring gebeurd.
Ernstiger was de situatie op de Bruistensingel nabij het Piersoncollege. Daar werd het brandalarm geactiveerd en vond er ‘enige baldadigheid’ plaats. Een heli houdt de situatie in de gaten, maar momenteel [14.00 uur] is de rust weergekeerd. 
Ook in steden als Middelburg, Zaanstad en Zaandam, Purmerend em Amsterdam, Staakten de scholieren tegen de hoge werkdruk door het aantal lesuren.  

Bij diverse scholen werd geprotesteerd. Bij het St.Jans werd met eieren gegooid en bij het Pierson College haalden de scholieren baldadigheden uit die aanleiding waren voor arrestaties, zoals hierboven.

foto's  © anjo , 23 november 2007.