HAS/AVANS/STOAS/PABO: Ontgroeningsweek begonnen

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-08-2007 | Gewijzigd op: 31-10-2011
 Maandag 20 augustus 2007 begon de ontgroeningsweek van de uiteenlopende opleidingen aan de HAS, AVANS en STOAS. Bij de café's de Smidse, de Saeck en voorheen Gompie stond een groep jongens en meisjes in de rij die - een voor een - bij hun twee collegae-studenten een golfballetje in de broekspijp van beneden naar boven moesten zien te krijgen. Dat leverde hilarische momenten op.

Bij de café's langs de Mariakapel voltrok zich een ontgroeningsmoment  
Met moeite gelukte het de studenten dat ding langs precaire plekken heen te manouvreren.

foto's © paul kriele, 21 augustus 2007.

Met moeite gelukte het de studenten dat ding langs precaire plaatsen heen te manoeuvreren.
Reporters van de NOS= zie journaal 20.00 uur = legden het tafereel vast.
-
Impressie van woensdag 29 augustus 2007 AVANS [Klas A en B/Management, Academy en Bestuur]
Kerkplein
De studenten van AVANS stonden in een kring en dienden een kledingstuk uit te trekken en in een cirkel om de groep heen te leggen.
-Rechts onder: Diverse groepen eerste jaars passeerden elkaar op de Markt, Kerkplein en Torenstraat.
-Onder:
Een winkelier-in-herenmode in de Kerkstraat had slim ingespeeld op de komst van de nieuwe lichting studenten..
foto's © paul kriele, 29 augustus 2007.

MARKT
Boven links: Josien van de Pasch en Erlinde Leeters [studentenvereniging Merones] waren de coaches van deze ontgroeningsweek voor de aankomende AVANS studenten. 
Bij het puthuis studeerden de eerste jaars ook nog een bierlied in.

 foto's © paul kriele, 29 augustus 2007.
 

Op de Markt ging klas M1 CV zakken lopen rond het puthuis Maar ze moesten van enkel oudere jaars, te weten Josien van de Pasch en Erlinde Leeters [studentenvereniging Merones] ook het bierlied, dat met moeite ingestudeerd was laten klinken:  Ik heb toch zo iets geks. Ik heb een biercomplex..
 
Torenstraat
Voor de café's, de Saeck, Gompie en De Smidse was een groep van AVANS bezig op lange latten met een man of wat vooruit te komen. Klein behuisd en toch zo'n voorraad voor het kleinste kamertje..

foto's © paul kriele, 29 augustus 2007.

Opening Collegejaar Koning Willem 1-College
  17 augustus 2007.
Vrijdag 17 augustus 2007 werd met en toespraak door directeur drs. Coen Free en een show van illusionist en zakelijk spreker George Parker en een kermis en -aan de vooravond - een modeshow van eindexamenkandidaten afdeling Fashion & Design het schooljaar van het Koning Willem 1-College geopend. 
Na de toespraak van de directeur volgde de show van de illusionist George Parker , die dit keer getiteld was: 'Lecture-show' .  foto's © ad siemons, 17 augustus 2007.
 
 
-Boven: Er was op het terrein van het College een nostalgische kermis ingericht voor kinderen van de aan het College verbonden Jenaplanschool Antonius Abt. Daar voegde zich later ook de aan docenten en medewerkers verbonden jeugd bij

-

foto's © ad siemons, 17 augustus 2007.
 

In the Talent Factory, die afgeladen vol zat, presenteerden eindexamenkandidaten een wervelende show. Vijftien modellen toonden de eigen ontworpen modellen die diverse aspecten van het maatschappelijk leven uitbeelden.
 
.- foto's © ad siemons, 16 augustus 2007.

 
   
Modeshow eindexamenkandidaten KW 1-College 
De avond voorafgaand aan de opening presenteerden 15 eindejaars in de Talent Factory een sprankelende collectie die zij zelf ontworpen hadden
Op maandag 20 augustus 2007 vingen de lessen weer aan. Terug naar boven