Kameleonjeugd [7A+ B]kreeg rondleiding stadhuis van wethouder Eigeman

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-11-2011 Een twintigtal kinderen van de Kameleonschool, vestiging op de Vliert [locatie Kameleon West, heet dat] waren maandagmiddag 21 november 2011 te gast van de gemeente. Hun bezoek was een uitnodiging door de wethouder voor o.a. Jeugdzaken en Onderwijs, Bart Eigeman, nadat de jeugd van - toen- groep 6 A en 6, een tekening aan wethouder Eigeman had beloofd. De winnaars kregen daarop door de wethouder een rondleiding door het stadhuis aangeboden. 

Na een kort welkom in de stadhuishal en het bekend maken van de eerste van alle winnaars, te weten Tess Bieleman, die een tekening van een Kameleon had gemaakt, startte de wethouder voor o.a. Jeugdzaken en Onderwijs gelijk al met zijn verhaal over de geschiedenis van het Bossche stadhuis.

foto's © paul kriele, 21 november 2011.

 

Maar aan het begin van dit traject stond de actie van de schooljeugd en de ouders getiteld 'hierwordenwijnietwijzervan' . Daarmee duidden zij het protest aan tegen het uitblijven van de nieuwbouw van hun school aan de Antoon Derkinderenlaan/hoek BadenPowellstraat. Daarop werd door de ouders en de kinderen van de school die tekenwedstrijd georganiseerd. De winnares was Tess Bieleman met een tekening van een Kameleon. Ze was volgens de wethouder van alle 20 winnaars de beste.
De leerlingen van de Kameleon-West, olv Kim van der Bruggen en Daphne Karthaus [op de foto rechtsonder uiterst links], begonnen na de begroeting door wethouder Bart Eigeman -maandagmiddag 21 november 2011 -in de stadhuishal gelijk maar aan de rondleiding, voordat ze in de Oranjegalerij een drankje met wat lekkers kregen aangeboden.

Rondleiding stadhuis
Na de vraag of iemand van hen al eerder in het stadhuis was geweest begon Bart Eigeman meteen al met het vertellen van hoe het stadhuis in elkaar zit : eerst stond er alleen het middengebouw [nu de grot hal] en later [eind 16e eeuw] zijn er twee aangrenzende panden aangekoppeld, wat te zien is aan de grote bogen links en rechts in de stadhuishal.
Op de vraag van de wethouder of er al iemand eerder in het stadhuis was geweest zei de een:'Ja, bij het trouwen van mijn moeder', de ander: 'Bij een feestje voor mezelf' en nog een ander : 'Tijdens carnaval..'.
Daarop ging de groep eerst naar het bordes van het stadhuis, waar ze een toelichting kregen over het carillon de paardjes het klokkenspel en andere architectonische versierselen aan het gebouw.


Terug naar boven