Basisscholen De Vliert liggen bijna plat

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-02-2012 Aannemers- en sloopbedrijf Barten is een eind gevorderd met de sloop van de twee basisscholen op de Vliert, op het einde van de Antoon Derkinderenlaan en in de Leonardus van Veghelstraat. Daar staan de gebouwen van de overkoepelende organisatie Signum van katholieke basisscholen in de stad, o.a. de Kamelonscholen 

Eind jaren 50 zijn deze scholen gebouwd als antwoord op de babyboom van kort na de Tweede Wereldoorlog.
In de Leonardus van Veghelstraat was het voor de jeugd van De Vliert eerst de Mgr. Zwijsen, compleet met gymzaal en kort erop volgde de Canisiusschool, ook een basisschool,die afgestemd was op leerlingen van de Muntel.

Hierboven: De oude  mgr. Zwijsenschool [datend begin jaren 50] in de Leonardus van Veghelstraat, nu ex-Kameleonschool. foto's © paul kriele, 23 februari 2012
-Boven: Zicht op de voormalige Canisiuscshool daterend eind jaren 50 en bedoeld voor de Munteljeugd.

-Links: De voormalige woning annex kantoor van makelaar Ben van den Thillart.

Slopersbedrijf Barten begon in de tweede week van januari 2012 met het karwei, dat nog dit voorjaar klaar komt. In de zomer 2012 kan de bouw van de Kameleon basisschool beginnen.
Opdrachtgever van deze katholieke scholen Signum, verwacht de opleverdatum eind 2014, een datum die eerst met kerstmis 2013 stond gepland.