1e Repetitie Leerorkest voor uitvoering met prinses Máxima

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-03-2012
Vandaag -dinsdag 13 maart 2012 - hebben de kinderen van het Bosch Leerorkest voor het eerst als groot symfonieorkest gerepeteerd!  Dat leerokest bestaat uit 100 kinderen van de BBS Kruiskamp en Boschveld, die in het Sociaal-cultureel centrum De Helftheuvel tezamen op 12 verschillende instrumenten speelden. Dat gebeurde olv
muziekdocent Willem Gerritsen.

Repetitie van het Bossche Leerorkest in De Helftheuvel.

Sinds november 2011 krijgen alle kinderen van de BBS West (Kruiskamp en Boschveld) uit groep 6 onder schooltijd wekelijks één uur muziekles, waarbij ze oefenen op diverse instrumenten. Er is onder meer een strijkersklasje en  een blazersgroep. Vanaf eind februari doet ook de BBS  Nieuw-Zuid mee met een blazerklas. De jeugdige muzikanten leren niet alleen hoe ze naar de dirigent moeten kijken maar ook hoe de verschillende secties in het orkest samenspelen.

Na nog een repetitie op 17 april volgt de eerste grote uitvoering op 6 juni 2012 in de Heineken Music Hall in Amsterdam, waarbij prinses Máxima aanwezig is. Samen met bijna 3000 andere kinderen die meedoen aan het landelijke programma ‘Kinderen Maken Muziek’.

Op 24 juni geeft het Bosch Leerorkest een feestelijk concert in het Theater aan de Parade.