Verbouwing Sancta Maria Mavo op de Vliert

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-02-2013 | Gewijzigd op: 09-01-2020
De Sancta Maria mavo [vmbo] op de Vliert hoopt met het schooljaar van 2014 de nieuwe gymzaal en de tot aula verbouwde oude gymzaal in gebruik te kunnen nemen. Het plan van architectenbureau Voss dat  € 2,7 miljoen kost, gaat binnenkort de inspraakprocdure in*.

De gymzaal komt op de vroegere speelplaats [van de toenmalige Maria Goretti meisjesschool] aan de zijde Pieter Borstsraat, waar ook de oude basisschool aan grenst. Deze twee gebouwen krijgen een transparante corridor als verbinding, die tevens als entree van de school gaat dienen.
 
De nieuwe gymzaal, gelegen op de speelplaats, krijgt een transparante corridor, als verbinding met de oude basisschool aan de zijde Pieter Borstraat.

Rechts het Krajeckspeelveldje waarachter, naast de oude basisschool, de nieuwe gymzaal komt. Rechts loopt de Van Voornestraat en achteraan de Pieter Borstraat.

foto © ronald brouwer, 16 september 2011. 

Aan de andere zijde staat de oude gymzaal die aula wordt. De oorspronkelijke vleugel aan de Aartshertogenlaan [gebouwd in de jaren 50 als Maria Gorettimeisjesschool] behoudt de functie van schoolgebouw voor de theorielessen en de oude basisschool aan de achterzijde, is bestemd voor meer op de praktijk gerichte lessen. 

Het schoolbestuur hoopt met het schooljaar van 2014 de nieuwe gymzaal en de tot aula verbouwde oude gymzaal in gebruik te kunnen nemen.

* Deze week [dinsdag 26 februari 2013] heeft het College van B&W ingestemd met het concept-bouwplan en tevens een inspraakprocedure vastgesteld voorafgaande aan de aanvraag van een omgevingsvergunning.