Voor tweede jaar de ´vakantieschool´

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-07-2013 | Gewijzigd op: 17-07-2013
De ´Vakantieschool´ is dit jaar uitgebreid van drie naar zeven.  Deze school-in-de-zomer is bedoeld voor leerlingen van groep 6 en 7, die gedurende twee weken dmv diverse uitstapjes de theorie koppelen aan de praktijk. De school is bedoeld om de - te  lange -zomervakantie op te vangen en is afgestemd op leerlingen die wat extra oefenstof goed kunnen gebruiken. Het thema van de vakantieschool 2013 is ´De Stad´.
Vakantieschool 2012.
Het doorbreken van een te lange vakantie of je kennis iets oppeppen.

In de zomervakantie gaan bijna 70 leerlingen van de groepen 6 en 7 naar één van de zes vakantiescholen in de wijken Oost, West en Noord. Dertien basisscholen en twee kinderopvangorganisaties (Kanteel en het Sprookjesbos) doen mee. In week 30, 31 en 32 hebben de verschillende vakantiescholen een 10-daags programma.
Leren op een praktische manier
De kinderen doen mee aan workshops en leren op een praktische manier. Ze leren bijvoorbeeld rekenen met inhoudsmaten en geld. Daarna gaan ze naar de supermarkt om boodschappen te doen en verzorgen een High Tea. Ze leren samenvatten en passen dat toe op hun eigen weblog. De ouders doen een aantal keer mee met het programma, zodat zij er ook bij betrokken zijn. De leerlingen houden in hun eigen portfolio bij wat ze hebben geleerd. Aan het einde presenteren de kinderen in een tentoonstelling aan hun ouders wat zij hebben geleerd.

Info en volgen van de vakantieschool
De vakantieschool is te volgen via Facebook (ga naar facebook en zoek op ‘vakantiescholen’). Het kinderpersbureau doet hier tijdens de vakantieschoolperiode verslag van. 
Voor de vakantiescholen werken samen: ouders, scholen, kinderopvang, onderwijsadvies organisatie Giralis Groep en gemeente ’s-Hertogenbosch (opdrachtgever).