Studenten overspoelen Bossche kermis

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-08-2013 | Gewijzigd op: 22-08-2013
De introductie van de nieuwbakken studenten van Avans Hogeschool in Den Bosch valt tegelijk met de kermis. En zo kon het dat er ineens héél veel mensen door de studenten verleid werden om de polonaise in te zetten op de Markt.
Avans Hogeschool verwelkomt in het nieuwe cursusjaar circa 4.000 eerste jaars. Tijdens de introductieweken leren zij hun nieuwe studiegenoten én de met  spellen en activiteiten de stad beter kennen.
   
 Bij het stadhuis maakten de eerste jaars een piramide ... .. en bij C&A vroegen ze passanten mee te doen in een polonaise.

De eerstejaars studenten Commerciële Economie kregen bijzondere spellen voorgeschoteld. Negen groepen van elk 20 man waren elk in een andere kleur shirt gestoken. Voor het stadhuis is het voor de gekleurde brigades zaak een menselijke piramide te bouwen. Bij Hotel Central wordt gretig gebruik gemaakt van de kermismuziek: er moeten voorbijgangers verzameld worden voor een polonaise.
In de Hinthamerstraat is het zoeken naar spreuken op de winkelpanden. En in de Clarastraat achter de Sint Jan moet met kleding een zo lang mogelijk lint worden gemaakt. Riemen, shirts en veters worden aan elkaar geknoopt, terwijl de ontblote mannentorso’s veel bekijks trekken.
Tijdens een kroegentocht leren de studenten elkaar nog wat beter kennen.

Volgende week kunnen ze aan de bak: dan beginnen de eerste lessen aan Avans.