Eerste Bosch 500 café op 16 april

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-04-2014 Woensdag 16 april a.s. vindt voor de eerste keer in de Verkadefabriek het door de stichting Bosch 500  georganiseerde 'Bosch 500 café' plaats. Het doel is om geïnteresseerden, betrokkenen die reeds activiteiten organiseren of mensen die daartoe plannen hebben, op een informele wijze bij te praten over de voortgang. Het café kwam tot stand, zoals bekend, na kritiek op de de organisatie, over onder meer openheid en de kosten. Daarop is er een meer communicatieve en uit de bevolking samengestelde werkgroep ingesteld.

 Naast ruimte voor presentaties is er ook voldoende ruimte om elkaar te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en te  inspireren. Het Bosch 500 café, waarvan Theo Vebruggen de presentatie doet,  vindt 2-maandelijks plaats.

Tijdens deze eerste bijeenkomst vertelt sportclub Flik Flak over het evenement ‘Het circus Jeroen Bosch’ en de organisatie daarvan. Ook aandacht voor het ‘’t Bosch Mysterie’. In oktober is op de Markt een grootse muziektheaterproductie met spel, dans, zang en muziek, geïnspireerd op Jheronimus Bosch, te zien. De productie is onderdeel van het jubelfeest Miraokuls Spèktaokul van de Oeteldonkse Club. Tijdens het Bosch 500 café worden door Anouk Zwanenberg (17 jaar, klassiek sopraan) en door Theodora van de Wildenberg (zangeres en accordeonist) voor de eerste keer enkele liederen uit deze productie ten gehore gebracht.
Tot slot kunnen bezoekers ook kennis maken met Bosch, zijn werk en met zijn thema's. Jos Koldeweij, één van de onderzoekers van het Bosch Research and Conservation Project, laat een kijkje achter de schermen zien.