Bestuurscentrum: Presentatie ideeŽn voor Bosch Experience

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-04-2015 | Gewijzigd op: 10-04-2015
Om de bezoekers aan de stad een Jeroen Bosch-beleving te geven zijn er ism de Efteling ideeën ontwikkeld. Drie daarvan werden vanmiddag in het Bestuurscentrum gepresenteerd:
een vaartocht ism de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch die gaat langs situaties en musea gaat die in relatie staan met Jeroen Bosch, een wandeltocht mbv een app, die vertrekt vanaf de Casinotuin of het nieuwe Bolwerk Sint Jan en gaat langs relikten mbt Jeroen Bosch. Bij elk min of meer bekend, of aan Bosch gerelateerd gebouw, kun je via een app informatie verkrijgen.
Dan is er ook nog in 2016 een  licht-en projectieshow van circa 12 minuten, waarbij enkele historische panden in het licht wordend gezet.
Achterliggend doel is de bezoekers aan de stad langer hier te doen verblijven, bijvoorbeeld via een een arrangement met het theater en/of een restaurant en/of met een hotel.

Aanwezig waren onder meer het bestuur van de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch Joop Thissen en Marcel van Heeswijk, een deputatie van het  Jheronimus Bosch Art Center olv Jo Timmermans, Bernard Kuenen namens de Horeca afdeling 's-Hertogenbosch en  Ad 's Gravesande van de stichting Jheronimus Bosch500.
Sint Jans beklimming
Naast de Eftelingideeën kwam de stichting Nationaal Monument Sint Jan met een wandeling bovenin, aan de buitenkant van de Sint Jan, dichtbij de  96 luchtboogbeeldjes die dateren uit de tijd van Jeroen Bosch. Die wandeling, die wordt begeleid door gidsen van de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch, gaat op 25 meter hoogte en krijgt de naam 'Een wonderlijke klim'. De opbrengst is bestemd voor de restauratie van de Sint Jan.
De openingsdag van de expositie oevr Jeroen Bosch in Het Noordbrabants Museum is op 12 februari 2015 op de Markt waar uit een groot schilderij 'DeTuin der Lusten'figuren zullen 'uittreden'.