Omroep Brabant tv start 23-delige serie over Jeroen Bosch

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-07-2015 | Gewijzigd op: 05-07-2015
Omroep Brabant begint najaar 2015 met een serie  van 23 delen die de schilder Jeroen Bosch in al zijn aspecten belicht. De serie 'Kijken naar Bosch', dat een initiatief is van het Jheronimus Bosch Art Center richt zich op allen aan Bosch toegeschreven panelen.
Alleen de eerste aflevering  gaat over de leefwereld van Jeroen Bosch, zodat daarin aan bod komen: Bossche situaties en panden, gelegenheden waar Bosch heeft verbleven, de relaties die hij ter stede had en zijn persoonlijk antecedenten. De serie wordt gepresenteerd door de Bosch kenner bij uitstek Ed Hoffman. Van Omroep Brabant werken Anne-Marie van Oosteren [zelfstandi producent/ regisseur] en cameraman Florian Koch aan de serie mee. 
De productie is mogelijk gemaakt  door de gemeente 's-Hertogenbosch, burgemeester Ton Rombouts, Ad van Niekerk hoofd afdeling Culturele Zaken bij de gemeente, Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch en -nog  voor een deel- Boschtion.

Links: De tekening die Jan Bouman in 1948 maakte bij gelegenheid van de feesten in de Kerkstraat.
Rechts: Een -oud- standaard model van het portert van Jeroen Bosch waaraan anderen hun tekening hebben ontleend.

Dat maakte Coen Free zondagmorgen 5 juli 2015 in het JB-centrum, bij de opening van een expositie met werken geïnspireerd op Jeroen Bosch, bekend. Free sprak over een primeur van deze productie waarvoor met Omroep Brabant [regisseur Anne-Marie van Oosteren] het kontrakt was ondertekend. De genodigden van die expositie 'Academie Renshof' mochten als eerste deel I zien. 


Jeroen Boschkenner Ed Hoffman.

foto © paul kriele, 9 maart 2014.