Program Jeroen Boschcafé 500

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-11-2015 | Gewijzigd op: 17-11-2015
In het Jeroen Boschcafé van woensdag 18 november, 2015 dat gepresenteerd wordt door Theo Verbruggen,
staan op het program:

Bosch documentaire op IDFA 

Op IDFA gaat de documentaire Jheronimus Bosch, Touched by the Devil''  in premiere Het is 'de uitslag'van he t onderzoeksproject Bosch Research and Conservation Projecte. Daarin zijn al twee Boschwerken als niet authentiek Bosch bestempeld.

Bosch Grand Tour

In 2016 presenteren 7 vooraanstaande Brabantse musea [o.a. het Natuurmuseum en SM’s] exposities geinspireerd op Bosch. Het moet een ontdekkingstocht worden langs soortgenoten, moderne inspiraties en historische onderdelen uit de tijd van Bosch.
Zing Jheronimus
Er wordt een korenwedstrijd georganiseerd rondom- door vooraanstaande componisten en kleinkunstenaars- geschreven 10 liederen met werk van Bosch al inspiratie. De  winnaars winnen een pakket aan optredens tijden het Bosch-jaar.
Escape Room
Ivo van Dijk van Basecamp games ontwikkelde een speciale Jheronimus Bosch Escape Room. Deze zal vanaf begin 2016 te beleven zijn in de kelder van de Muzerije.
Kwèkfestijn en Bosch
In het carnavalsjaar 2016 is het motto ’De’s echt Bosch’. Franck van der Hoeven en Bert Schoot vertellen over Oeteldonk in Bosch sferen. 
Bosch Spel & Quiz
Gasten zijn: Birgitta Hemans, die het Triviant-achtige spel: Het zeven zondenspel ontwikkelde en David Ernst die de Grote Bosch Quiz bedacht.
Bosch Grafisch Souvenir
Gast is Francine Steegs van het Grafisch atelier, dat een veertigtal kunstenaars uitnodgde om een grafisch werk en een object te vervaardigen dat in een kleine oplage als waardig souvenir zou kunnen dienen.