Baby Siem ontvangt als eerste een gratis Jeroen Boschboek

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-11-2015 | Gewijzigd op: 28-11-2015
De ceremonie van de boekpresentatie* was nog niet koud of Siem, de pas geboren zoon van Robin en Janneke van den Brandt uit Heusden kreeg hoog bezoek. De directeur Peter Langenbach van het JB-ziekenhuis en burgemeester Ton Rombouts bezochten de kraamkamer. Zij waren de officiële gasten bij de presentatie van het kleuterboek ‘De Verdwenen Boodschapper’ van Mirjam Chappell –van der Ven,. Zij schreef rond de zoektocht van haar nu zevenjarig zoontje Thomas een zoektocht naar dieren in Den Bosch. Dat verhaal is tegelijk een wandeling voor ouders met kinderen [2-7 jaar] door de stad en een kennismaking met Jeroen Bosch. Schrijfster noemt het verhaal compleet met een plattegrond en illustraties van belangrijke gebouwen ‘een stadssafari’.
Voor de boekpresentatie klik op 'De Verdwenen Boodschapper van Jeroen Bosch' dd. 27 november 2015.

Het kinderboek
van Mirjam Chappell-van der Ven
is met een wandeling door Den Bosch, ook
een kennismaking met Jeroen Bosch.

Dat thema Jeroen Bosch lag uiteraard vooraan in de gedachte van een -weliswaar in Oxford woonachtige- Bossche, van wie de vader Jos van der Ven een uitgever was van op de stad gerichte boeken [voorheen de stichting  ABC].

*Zie voor boekpresentatie bericht:  Verdwenen Boodschapper van Jeroen Bosch dd.27 novemeber 2015.

Steun van ziekenhuis en gemeente

Die ziekenhuisdirecteur en die burgemeester speelden zeker geen bijkomende rol. Burgemeester Rombouts had al eerder een boek van Mirjam Chappell gezien, maar dat ging over Oxford. Rombouts vond dat er ook een gelijksoortige uitgave voor Den Bosch moest komen en kreeg daarbij de steun en hulp van de ziekenhuisdirecteur Peter Langenbach. Zij hebben uiteindelijk samen met de stichting JB500 het boek betaald.

   
   
-Links boven: de 'hele 'kraamafdeling van het Jeroen Boschziekenhuis vormt een welkom aan burgemeester Ton Rombouts en ziekenbestuurde Peter Langenbach die op kraamvisite gaan bij Robin en Janneke van den Brandt uit Heusden.
-Boven: De auteur Mirjam Chappell en haar zoon Thomas met de burgemeester en de ziekenhuisdirecteur rond het kraambed van de  ouders van Siem [hierboven nog in de couveuse].

foto's © paul kriele, 27 november 2015.

De presentatie, waar uiteraard Thomas en zijn neefje  /vriendje Rick van der Ven bij aanwezig waren, vond op de kraamafdeling van het ziekenhuis plaats. Dat was omdat in 2016 het boek aan alle in Den Bosch geboren baby’s bij de aangifte cadeau wordt gedaan.*
Op een van de kraamkamers verbleven Robin en Janneke van den Brandt bij wie het gezelschap na de presentatie op bezoek ging om hun één dag oude zoon Siem alvast het boek ‘De Verdwenen Boodschapper’ aan te bieden. Siem lag in deze voor een hoog bezoek krappe kamer nog in de couveuse. Maar de overhandiging en het signeren door Thomas en zijn moeder Mirjam was er niet minder om.

De ouders van alle baby’s die in 2016 worden geboren en die of in het ziekenhuis [bij speciale balie] of in het Stadskantoor aangifte doen ontvangen allen ‘De Verdwenen Boodschapper’ cadeau.

* Rombouts liet zich door zijn voorlichtster informeren dat er jaarlijks 3.000 Bossche baby’s ter wereld komen.


Terug naar boven