De Pers is wél welkom op opening Jeroen Boschexpositie

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-12-2015 | Gewijzigd op: 28-12-2015
'Op de openin**van de grote Jeroen Boschexpositie in Het Noordbrabants Museum is de pers wél welkom.'  Dat zegt Jan de Wit, Hoofd Kabinetzaken van de gemeente. 'De gemeente coördineert zelfs die ceremonie,' aldus De Wit.
Maar De Wit houdt wel enige reserve omdat de RVD de inhoud bepaalt en dus weet wie er komt en wat er gebeurt. 'Daarom  kunnen we dan pas de accreditatie naar de pers doen uit gaan,' zegt De Wit, die laat merken tot zo lang er nog wel enige onzekerheid over het een en ander bestaat.  'Maar we willen er beslist geen besloten feestje van maken. Die organisatie gebeurt in gezamenlijkheid met de Stichting Jeroen Bosch 500 en Het Noorbrabants Museum.'

Behalve Koning Willem Alexander en de Spaanse koning Felipe is ook koningin Màxima aanwezig. 'Maar,' zegt De Wit  daarover, 'dat weten we pas zeker als de RVD haar bericht daarover doet uitgaan.' 

*Zie bericht over de opening JeroenBoschjaar hieronder.

De koninklijke gasten op de opening van de Jeroen Boschexpositie vlnr. Koningin Màxima, koning Willem Alexander en de Spaanse koning Felipe [r.].
 

De gastheer van die dag, museumdirecteur Charles de Mooij, geeft nimmer op vragen over koninklijke aangelegenheden, antwoord.

*Opening Jeroen Boschjaar
Op zondag 3 januari 2016 om 16.00 uur vindt het openingsconcert plaats van het Nationaal Evenementenjaar Jheronimus Bosch 500 in de grote zaal van het Theater aan de Parade.
Geïntrigeerd door het werk van Jheronimus Bosch leidt het Nederlands Blazers Ensemble de bezoekers muzikaal door Bosch’ fantasieën en eigenzinnigheid.
Voorafgaand aan het concert wordt het Nationaal Evenementenjaar Jheronimus Bosch 500, na een welkomstwoord door burgemeester Ton Rombouts, officieel geopend door Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.