Exklusieve rondleidingen in 'JeroenBoschhuis.nl'

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-02-2016 | Gewijzigd op: 10-02-2016
Het Jeroen Boschhuis op Burg.Loeffplein 101, de achterzijde van Markt 61, dat bekend staat als het woonhuis van Jeroen Bosch, houdt lopende dit jaar exclusieve rondleidingen in de kelder van dat perceel.
Gastheer en gastvrouw zijn in dit Jeroen Boschjaar de bewoners Johannes van Rooij en Dali Rakutyte die daar een uitgebreide kunstcollectie hebben verzameld.
Het meest linker pand - met balkon - is Markt 61, waar Jeroen Bosch in zijn huwelijk met Aleid van de Meervenne, woonde.
Aan de achterzijde [waar de Binnendieze liep] was zijn atelier.
De expositie is via het
Burg. Loeffplein 101 toegankelijk.
-Rechts onder: Een deel
van het Burg. Loeffplein met o.a. nr.101.

foto © paul kriele, 12 april 2011
 

Tachtig kunstwerken zijn geïnspireerd op Jeroen Bosch. Daarnaast hangt er uit de privécollectie van de bewoners onder meer werk van Paul Citroen, Aart van Dobbenburgh, Ru van Rossem, Félicien Rops en Japanse [erotische] prenten.

De exclusieve rondleidingen vinden vanaf 14 zondag 14 februari 2016 op aanvraag plaats, individueel of in groepsverband. De volledige opbrengst gaat naar de stichting Dance for Health [Parkinson-, MS-, en Reumapatiënten].
Zie de site www.jeroenboschhuis.nl 

Kunstmagazine Collect over Jeroen Bosch
Het Jeroen Boschhuis.nl staat vermeld in de editie van februari 2016 van kunstmagazine Collect samen met een tiental andere highlights in het Jeroen Boschjaar.