Stadhuis: Welkom en ontvangst van internationale pers

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-02-2016 | Gewijzigd op: 10-02-2016
Burgemeester Ton Rombouts en de organisatie JB500, met o.a.  Ad 's Gravesande en Lian Duif, ontvingen in de vooravond van woensdag 10 februari 2016 in het stadhuis met een korte introductie een dertigtal journalisten van de internationale pers.
De pers was eerder vanaf het station verwelkomd en door gastheren/vrouwen begeleid naar hun hotel.
In het stadhuis volgde een kennismaking met de stad  door 'mayor' Rombouts en een toelichting op het programma 2016 door projectmanager Lian Duif van JB500.
Daarna werden de gasten in de Oranjegalerij bediend met een voorgerecht als aanloop naar een walking dinner dat zich in de Korte Putstraat voltrok.

De pers bij de ontvangst
in het Bestuurscentrum.


foto © paul kriele, 10 rfebruari 2016.

De avond werd besloten met een voorstelling van het Heidelberg Stadstheater  met de voorstelling 'Hieronimus B'.  De choreografie is van Nanine Linning Dance Company.
Morgenochtend is er een preview van de expositie 'Visioenen van een genie'  in Het Noordbrabants Museum.

Toespraak van burgemeester  Rombouts
Rombouts gaf na een 'warm welcome'  een korte historische inkijk in de stad. Daarvan spreek je de naam uit als Den Bosch, maar officieel heet de stad, zoals Den Haag 's-Gravenhage heet,  's-Hertogenbosch.
Rombouts onderstreepte nog eens de gastvrijheid, de Bourgonisch sfeer en het culturele klimaat van/in de stad.

De expositie van schilderijen van Jeroen Bosch is het hoogtepunt van het Jeroen  Boschjaar.
Waarom? Omdat we met het herdenken van zijn sterfdag ook zijn leven en werk gedenken. In cultureel opzicht brengen we de werken van Bosch terug naar zijn geboorteplaats. Zo iets kun je maar eens in je leven realiseren. En economisch gezien: speelt uiteraard dat  '...tourist spending money en give us income'. 
Graag zouden we in 2017 zien dat de stad er in uiteenlopende opzichten beter van is geworden en 'is fitted for the future'.
Op de achtergrond speelt dat we 1000 mensen in diverse disciplines bijeegebracht  hebben en een harmonie hebben geceeërd in een tijd dat we worden gedomineerd door angst. Jeroen Bosch heeft ons met zijn schilderijen ook het kwade en het goede getoond. Met die afbeeldingen gaf hij de mensen de boodschap mee in je leven te kiezen: de hemel of de hel.'

Terug naar boven