Smederij/werkplaats Opis door inbraak gedupeerd

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-02-2016 | Gewijzigd op: 11-02-2016
In de nacht van zaterdag op zondag 7 februari is ingebroken bij Stichting Opis aan de Poeldonkweg. Hand- en elektrisch gereedschap, computers, etenswaar, bedrijfskleding en al wat draagbaar is, is gestolen en verdwenen. Nadat aangifte is gedaan van inbraak en diefstal heeft woensdagochtend 10 februari 2016 de taxateur van de verzekering de zaak geïnspecteerd.
De inbrekers hebben aan de achterkant van het bedrijventerrein de hekken kapot geknipt en zijn via een raam de werkplaats ingekomen. Door de diefstal zijn veel waardevolle spullen en informatie kwijtgeraakt.  Met man en macht wordt gewerkt om de cliënten, opdrachtgevers proberen te bedienen.”

Interieur van de werkplaats/ smederij Opis aan de Poeldonkweg.
 

Op vrijdag 12 februari a.s. staat Stichting Opis, volgens plan, met een mobiele smederij van Bossche Stadssmederij Opis op de Parade in verband met het bezoek van Koning Willem-Alexander aan ’s-Hertogenbosch en de officiële opening van het Jheronimus Bosch jaar. In de mobiele smederij op de Parade zal gewerkt worden aan onderdelen van het Bosch Beest dat in december als afsluiting van het Jheronimus Bosch jaar onthult gaat worden op het Willemsplein.
Ook de wekelijkse workshops smeden die tot en met april volgeboekt zijn, zullen gewoon doorgang vinden.

Stichting Opis biedt hulp en ondersteuning aan bijv. voortijdige schoolverlaters, re-intergratie na detentie, of GGZ-patiënten en moeilijk opvoedbare jongeren. De ondersteuning en begeleiding is gericht op het veroveren van een plek in de maatschappij.