Gemeente huurt pand Groenewoud voor reprensentatie in JBjaar

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-02-2016 | Gewijzigd op: 23-02-2016
In het Jeroen Boschjaar heeft de gemeente een extra pand gehuurd als representatiedoeleinden rond de herdenking van Jeroen Bosch. Het gaat om Verwersstraat 66 [gezien vanaf de poort van St. Janshof], of eventueel 62 [gezien vanaf Nynke op nr. 60].
De tijdelijke huur is bedoeld om gasten en relaties van en namens de gemeente op dit perceel in een daartoe gepaste wijze te kunnen ontvangen. 'Je kunt het zien als een verlengstuk van het stadhuis,' licht Herman Loerakker toe.
Uiteraard speelt de locatie, zo nabij Het Noordrabants Museum, een doorslaggevende rol. Maar de  voormalige Statenzaal blijft voor grote gezelschappen de meest geschikte ontvangstzaal.

In het rijtje van het St. Janshof staan naast de inrijpoort in de Verwersstraat, links ervan, drie herenhuizen die nagenoeg ook zijn gerenoveerd. Het meest linkse is nr. 62 resp. 66 dat dus tijdelijk gehuurd wordt.

-
-Foto's hierboven: In de Verwersstraat ligt rechts naast de damesmodezaak Nynke  [nr. 60] het door de gemeente gehuurde pand,  aanpalend aan Nynke, op nr. 62.
-Rechter foto: Van deze kant gezien, met de inrijpoort
van St. Janshof uiterst rechts,  bevinden zich links daarnaast drie gerenoveerde herenhuizen. Het meest
achterste van hieruit , in de perceelstelling gezien, is  nr. 66.


foto's © paul kriele, 23 februari 2016.

De begeleiding van de gasten gebeurt door de medewerkers van de afdeling Communicatie. Maar de catering verzorgt Maison van den Boer, die ook Het Noordbrabants Museum catert.