Start licht-, en geluidshow Bosch by night op 8 mei.

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-04-2016 Op 8 mei 2016 gaat op de Markt tegen schemering de licht-en gleuidshow Bosch by Night van start. De première van de lichtshow valt samen met de slotdag van de succesvolle tentoonstelling Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie. Met Bosch by Night luidt Jheronimus Bosch 500 het vervolg van het programma van 2016 in.

De show brengt Jheronimus Bosch terug op de plaats waar hij 500 jaar geleden zijn meesterwerken maakte. Niet op het buurpand Markt 31-33', bekend als De Kleine  Winst', waar hij gewoond heeft, maar op nog drie andere panden rechtsdaarvan: Markt 23 [Sabon] en Markt 21 [Schaap en Citroen]. Daartoe hebben de makers van Mr. Beam de oorspronkelijke versie volledig moeten herzien. Dat kost de Stichting even een halve ton extra.

De licht-en geluidshow
Bosch by night start op 8 mei 2016.

Bosch by Night is ontwikkeld als onderdeel van Bosch Experience, een ontdekkingsroute door de stad met als doel het publiek kennis te laten maken met de wereldberoemde schilder.
In Bosch Experience komen de figuren en thema’s uit Bosch’ drieluik de Tuin der lusten (Madrid, Museo Nacional del Prado) tot leven in een concept dat in samenwerking met de Efteling ontwikkeld is.