Na Rutte & Albert Verlinde ook 30 kunstenaars naar Jeroen Bosch

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-04-2016 | Gewijzigd op: 01-05-2016
Bericht van  vrijdag 29 april 2016: Enkele nagekomen foto's van het Bosch Schildersmaal.
-Links: Het Bosch Schildersmaal in de Kunstakademie Sint Joost op de Onderwijsboulevard.
-Boven: Wim T. Schippers.

Bericht van vrijdag  29 april 2016 :  Nationaal bekende kunstenaars op uitnodiging St. Joost en JB500 naar expositie Jeroen Bosch en daarna aanzitten aan het Bosch Schildersmaal in de kunstakademie St.Joost aan de Onderwijsboulevard.

Vrijdag 29 april 2016, brachten 31 kunstenaars een bezoek aan Den Bosch. Dat bezoek stond in het teken van het Jeroen Boschjaar*. De kunstenaars, onder wie Wim T. Schippers, Jan Cremer, Jeroen Henneman, Jeroen Kooijmans, Joep van Lieshout, Marc Mulders, Karin van Pinxteren en Barbara Polderman waren uitgenodigd door de stichting Jeroen Bosch500 en AVANS/St. Joost.
Op het programma stond uiteraard een bezoek aan ‘ Visioenen van een genie’ in Het Noordbrabants Museum en een diner in AVANS [St. Joost] aan de Onderwijsboulevard.

Marcel Ploegmakers van ArthurBrent : 'Jheronimus Bosch bood tijdens zijn leven aan leden van de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap te ’s-Hertogenbosch, waarvan de schilder deel uitmaakte, maaltijden aan om met gelijkgestemden onder het genot van een heerlijk klaargemaakte zwaan met elkaar te spreken over de maatschappij en de werkzaamheden van eenieder.
Analoog aan deze bijeenkomsten hebben de directies van de manifestatie Jheronimus Bosch 500, Het Noordbrabants Museum en de Academie voor Kunstzinnige Vorming|St.Joost in ’s-Hertogenbosch de crème de la crème Nederlandse dan wel in Nederland werkzame beeldend kunstenaars uitgenodigd om samen een maaltijd te nuttigen.

Personen, die werkzaam zijn in de beeldende kunst werken vaak individueel en komen maar zelden hun collega’s tegen. Vandaar dat deze gelegenheid is aangegrepen om met elkaar kennis te maken. Voorafgaande aan het Bosch Schildersmaal is de gehele groep naar de tentoonstelling in Het Noordbrabants Museum gegaan om kennis te maken met het werk van collega Jheronimus Bosch
.'


31 kunstenaars uit den lande die kennis maakten met Jeroen Bosch en Den Bosch.

Jan Cremer was evenals Marc Mulders niet aanwezig, Fiona Tan is naar huis gegaan.
 
Op de foto:
Jeroen Henneman [zittend links vooraan],Philip Akkerman [vooraan 3e v.r.],  Wim T Schippers [2e rij links 2e vl], Karin van Pinxteren [de volgende achter Wim T Schippers], Ronald Ophuis [kaal, rechts naast De Zwaan], Joost Conijn [rechts naast Ronald Ophuis], Jeroen Kooijmans [zwart gekleed, rechts 2e rij 2e van r], Joep van Lieshout [links: 3e rij 2e vl] , René Daniels, vooraan middenin met bril en lerverkleurige sweater], Guido Geelen [kale man l-achter de zwaan], Paul Kooiker [links achterin kale man], John Kormeling [3e rij 3e v.r.], Tobias Baanders [links achter de zwaan grijs haar].

Terug naar boven