Jeroen Boschhuis [Burg. Loeffplein] trok groot aantal bezoekers

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-05-2016 Het Jeroen Boschuis, zoals het pand van voorheen Invito op Markt 61 is gaan heten, trok ook een groot aantal bezoekers. Daar hangen schilderijen van met name Oost Europese kunstenaars die iov Johannes van Rooij een werk maakten dat geïnspireerd is op werken van Jeroen Bosch.

Het Jeroen Boschhuis aan Burg. Loeffplein, naast de achteringang van Hotel  Central, mocht in de voorbij maanden van 2016 13.220 bezoekers verwelkomen, waarvan virtueel 13.000 personen de site JeroenBoschhuis bezochten.
Het JeroenBoschhuis schenkt de opbrengst € 6.392 aan de foundation Dance for Health [parkinson patiënten].Young Painter Prize
[Fragment uit de Jeroen Boschhuis-site:] De kunstliefhebber heeft in zijn Bossche ‘privé museum’ een indrukwekkende kunstcollectie opgebouwd. Naast erotische werken bevat de verzameling opmerkelijke schilderijen en tekeningen die bij minder doorgewinterde kunstkenners moeiteloos als werken van Jeroen Bosch zouden kunnen doorgaan. De verklaring schuilt in de door Joep van Rooij gesponsorde Young Painters Price. De beste acht van duizend Oost-Europese deelnemers kregen een boek met schilderijen en tekeningen van Jeroen Boschhuis en vervaardigden fascinerende werken

De galerie op Markt 61[Jeroen Boschuis]
Dali van Rooy-Rakutye maakte het ontwerp van de galerie, de Bossche restaurateur Bert van Rooy van de Nobele Baes zorgde voor de vormgeving, aannemers bedrijf Wed. A van Horssen uit Zuilichem, onder leiding van Piet van Horssen en Van Boven Keukens Den Dungen zorgden voor het exquisite eindresultaat in het Jeroen Boschhuis onder supervisie van de Bossche architect Cor Verkoelen.