Site over Jeroen Bosch - van BRCP - vertraagd

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-06-2016 | Gewijzigd op: 17-06-2016
De site met alle werken en aanvullend onderzoek van/over Jeroen Bosch is vertraagd.  Andere aandachtspunten van het Onderzoeksproject [BCCP] namen teveel tijd in beslag.

 
-Rechts boven: Voorbeeld van een curtain view met diverse onderliggende fotoopnamen.
-Rechts: Enkele leden van het BRCP
vlnr: Dé Jeroen Boschkenner prof. dr. Jos Koldeweij, coördinator en woordvoerder Mathijs Ilsink en de technische man Robert Erdmans
.

foto © ellen elemans,  1 oktober 2016 [r.]  
en monroe warshaw, 16 april 2016 [r-boven].

De site, samengesteld door het Bosche Research and Conservation Project [BRCP] zou begin dit jaar de lucht in gaan. Doordat het werk rond de tentoonstelling ‘Visoenen van een genie’ en het samenstellen van de catalogus zoveel tijd in beslag nam, kwam het werk aan de site in de knel.. Dat schrijft de NRC. Ook werd een uitgebreide fotocollectie en een ‘ambitieuzere oeuvrecatalogus’ [dus inclusief infrarood en röntgenopnamen] verwerkt.
Met name voor kunsthistorici zijn die opnamen [dmv een curtain viewer], die vergelijkingen maken in en binnen het werk van Bosch, belangrijk.
Het onderzoek dat BRCP het verricht, en gesteund werd door het The GettyFondation- vindt al navolging mbt de werken van Rembrandt. Komend najaar zal de site alsnog worden gepresenteerd.

*Zie ook artikel 'Met boek & congres afsluting van Bosch Onderzoeksproject' dd. 17 april 2016.