Introductie 175 ambassadeurs voor Jeroen Boschjaar

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-03-2009 | Gewijzigd op: 17-03-2009

Bovenste foto links: De Blauwe Schuyt, een folkloregroep die vrolijke -middeleeuwse- muziek ten gehore brengt. Het duo bestaat uit Ineke Merkelbach & Willem Gerritsen.
Foto rechts onder: Bij de introductie in het NbMuseum stapte vol symboliek een Jeroen Boschfiguur [Pim van Lonkhuijzen] binnen, die aan Nort Lammers [dagelijks directeur JB-Centrum], Eric Overdijk [Bestuurslid Toerisme van ‘De Kring’],   Charles de Mooij [directeur Noordbrabants Museum] en VVV-directeur Rein de Laat, de nieuwste toeristische flyer over Jeroen Bosch aanbood
.
foto's © paul kriele, 16 maart 2009.
-----------------------------
Maandagmorgen 16 maart 2009 zijn met een ontvangst in het Jeroen Boschcentrum, een stadswandeling en een introductie in het Noordbrabants Museum 175 vrijwilligers ‘ingewijd’ als ambassadeurs van het Jeroen Boschjaar in 2016.
Centraal bij die introductie stond de presentatie van een Jeroen Boschflyer die door de partners: Jheronimus Bosch Art Center, VVV, Kring Vrienden van’s-Hertogenbosch en het Noordbrabants Museum is uitgegeven. In die flyer 'Het Palet van Jheronymus Bosch'staat bondig hun programma dat op Jeroen Bosch is afgestemd**. Elke seizoen volgt een actueel aangepaste flyer. De ambassadeurs zijn vrijwilligers [gidsen en baliepersoneel] gerekruteerd uit de ‘de Kring’ en het Noordbrabants Museum.
Directeur De Mooij van het Noordbrabants Museum spark over Den Bosch als ontmoetingsstad, dat in dit kader beter vertaald kan worden in ‘Stad van Samenwerking’. Met die benaming verwees de directeur in zijn welkomstwoord naar de partners: Jheronimus Bosch Art Center, VVV, Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch en Noordbrabants Museum, die elkaar gevonden hebben bij de promotie van het Jeroen Boschjaar.

De Mooy lichtte de Jeroen Boschpresentatie in het museum toe, die tot september 2010 is ondergebracht in de bovenzalen van het Gouvernementspaleis en in het aangrenzende ‘eerste deel van Quist’. Al vanaf 2001 -het laatste Jeroen Boschjaar -is in drie zalen een presentatie over de historie rond Jeroen Bosch, diens navolgers en ’de alledaagsheids’ van deze kunstenaar te zien. Die presentatie volgde op de expositie in 2001 die als motto droeg 'De wereld van Bosch' en die nog steeds van toepassing is op de geëxposeerde werken.

Het museum sluit vanaf september 2010 tot het nieuwe seizoen in 2012, aldus De Mooij.

Maquette van het oude en nieuwe Noordbrabants Museum en midden achterin het nieuwe SM's.
Rechts onder de hoofdingang van het Noordbrabants Museum met het Gouvernementspaleis, achter de voorste bomenrijen.
In het linker deel van het gebouw blijven tot september 2010 over diverse zalen de stadsmaquette en ook de Jeroen Bosch 'collectie' te zien. 
Najaar 2010 wordt de corridor [linkerzijde foto], die daarop aansluit, afgesloten voor de uitbreiding van het museum, aldus directeur De Mooij. 
Links achterin is de nieuwe vleugvel van architect Henket te zien.

 **De flyer 'Het Palet van Jheronymus Bosch' is te bestellen voor relaties en klanten van ondernemers via 
marketing@regio-vvv.nl
Terug naar boven