Slotmanifestatie van Jeroen Boschjaar op Wilhelminaplein

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-12-2016 | Gewijzigd op: 11-12-2016
Zondagmiddag 11 december 2016 vond met muziek [Fanfari Bombari, fakkeloptocht en vuurwerk] op het Wilhelminaplein de slotmanifestatie plaats van het Jeroen Boschjaar. Er waren zeker wel bijna  4.000 mensen op de been.

Op een van de balkons van de Molenbergflat  sprak burgemeester Ton Rombouts het in grote getale toegestroomde publieke - zeker tussen de 3000 en 4.000 mensen- toe. Rombouts nodigde Gerard van Maasakkers uit zijn lied Marieke te zingen en aan het publiek al swingend met hun verlichte mobieltjes [rechts] dat te ondersteunen. Gerard van Maasakkers werd uitgenodigd zinj lied Marieke te zingen.

foto' s © paul kriele, 11 december 2016
.

Burgemeester Rombouts dankte nogmaals alle vrijwilligers [o.a. deBlaue Engelen] en de bijdrage van de fanfares, koren en fakkeldraders  voor hun manifestatie Bombari Fanfari en prees het publiek voor haar enthousiasme.

- -Links de harmoniën, fanfares,
fakkeldragers en koren naderden vanaf
het KW1C via de Paleisbrug het Wilhelminaplein.
-Ondertussen zong het publiek mee met Gerard van Maasakkers [Marieke] en lichtten met hun mobieltjes bij.

foto's © paul kriele, 11 december 2016.

Het vuurwerk dat ter afsluiting uit de uil spatte, bracht de stadsbrand van 1463 in herinnering, die door Bosch destijds gezien moet zijn en hem naar verluidt geïnspireerd moet hebben tot zijn hellevuren.

   


'Het Beest' van staal en metaal stond ahw in
de fik:  vuur  en rook spoot er van alle kanten uit.


.
 
.


De laatste vuurspuwing.


foto's © paul kriele, 11 december 2016
 De PvdA wil Boschbeest behouden als toegangspoort voor onze stad, als eerbetoon aan de vrijwilligers

Na het succesvolle Jeroen Boschjaar wil de stad en de gemeenteraad de erfenis van JB500 voor onze stad behouden. De apotheose van dit prachtige jaar kwam tot uiting in de unieke samenwerking tussen kunstenaars, ontwerpers, ambachtslieden en Bosschenaren die met het smeden van het Boschbeest de stad een uniek monument achterlieten. Over de toekomstige bestemming van het Boschbeest bestaat nog altijd geen duidelijkheid. De Bossche PvdA zou het een prachtig eerbetoon vinden aan Jeroen Bosch en de vrijwilligers van JB500 als we het Boschbeest een vaste plek zouden geven op het Wilhelminaplein. Dit zou onze stad tevens een markante en moderne entree verschaffen. De Bossche PvdA zal daarom in de raadsvergadering van aanstaande dinsdag verzoeken om het Boschbeest op deze plek te behouden.
 
 


Terug naar boven