1e succes in aanloop Jeroen Boschjaar

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-06-2008 | Gewijzigd op: 30-09-2008
Museo El Prado werkt samen met 'El Busco' 29 september 2008.

Bij de opening van galerie Mark Peet Visser aan de Parade 28 september 2008]  vertelde Rombouts in zijn promotioneel verhaal over de stad, dat het musuem het Prado -per brief- een verder gaande samenwerking heeft toegezegd met de gemeente en de organisatie die in het Jeroen Boschjaar [2016], de expositie rond Jeroen Bosch gaat organiseren.


Bij de inrichting van de nieuwe Markt krijgt het standbeeld een nieuwe plaats. Het komt te staan in de Noord-Oosthoek van de Markt, kijkend naar zijn woonhuis 'De Kleine Winst' op Markt 29.
Vanaf 17 juni 1930 stond het beeld van August Falise dichtbij het stadhuis.

foto gerard monté, 11 mei 2001.

De Gemeente heeft met het Spaans instituut [Foundacion Camberes] een overeenkomst gesloten ihkv het Jeroen Boschjaar 2016. Daarin staan de projecten vernoemd die de komende jaren gaan spelen. Zoals bekend bereidt Den Bosch in 2016 onder meer een tentoonstelling voor, maar er zijn ook studieprojecten, symposia en andere kunstuitingen gepland. Komend najaar maken twee intendanten het programma bekend.
Met het Museo El Prado in Madrid, die enkele Boschwerken bezit en met de Spaanse overkoepelende kunstorganisatie ‘Foundacion Camberes’ is nu een ‘parapluovereenkomst’ gesloten waarin volgens Rombouts de Bossche ambities voor de komende jaren zijn neergelegd.
Bij de onthulling van het borstbeeld van Ton Frenken [zaterdagmiddag 21 juni 2008], sprak de burgemeester over dit ‘succes’.

prof. dr. Jos Koldeweij ontkent ten stelligste dat  er toezeggingen over bruiklenen [door drie Amerikaanse musea] zouden zijn gedaan.[Brabants Dagblad en ANP 23 juni 2008].
Koldeweij is in overleg met  het Metropolitan [New York] en de National Gallery of Art [Washington] en de Yale University [New Haven]. 'Daar ben ik optimistisch over, niet meer dan dat,' aldus Koldeweij voor Bastion Oranje.