500 gasten zitten- in de openlucht aan - aan een Boschdiner

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-09-2011 | Gewijzigd op: 05-09-2011
Zondag 11 september 2011 voltrekt zich op de Markt opnieuw een 'Bosch Diner', waar wijkteams de 500 gasten een bijzonder 3-gangen diner voorschotelen. Achter het evenement, dat plaatsvindt ihkv 'JeroenBosch 500', zit ook een competitie element.
Na afloop van het openluchtdiner, dat om half 4 aanvangt, maakt de organisatie de beste 'wijkkok' bekend. De jury beoordeelt welke team het hoogste scoort met de lekkerste gerechten, de beste smaak en de mooiste presentatie. Dit jaar wordt ook een prijs uitgereikt aan het meest gastvrije team.

Tijdens 'Bosch diner' kan het publiek genieten van een hapje en een drankje en de verrichtingen van de teams en de jury van dichtbij en vanaf een groot videoscherm volgen.

Op de Smaakmarkt heeft culinair historica Lizet Kruyff  diverse ondernemers geselecteerd, die er lokale en regionale producten tonen. Zo zijn er:  diverse oude en nieuwe fruitrassen, aardbeien, truffels, Jheronimus Bosch-bolletjes en zuurdezembrood, sambals en sauzen, pepers, oesters, chocolade, kaas, melk en ijs van buffel. Er wordt een keur aan middeleeuwse hapjes aangeboden, waaronder ghecloven nonnen, roffioelen en een groene toerte.
De agrarische Hertogboeren zijn aanwezig met diverse streekproducten en een Rad van Fortuin. 

Voor meer informatie: www.bosch500.nl