Bosch Diner 2012 van start met voorronde en tv-uitzendingen

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-03-2012 Tien teams uit Bossche wijken strijden om titel Beste Bossche Wijkkoks 2012
Aanstaande zaterdag 31 maart 2012 nemen tien wijkteams deel aan de voorronde van Bosch Diner. Dat is een wijkcompetitie in de aanloop naar het Jeroen Boschjaar in 2016.
In de keukens van het Koning Willem I-College strijden de amateur koks om de titel 'Beste Bossche Wijkkoks 2012'.

Het publiek kan in aanloop naar de finale van Bosch Diner op 20 mei op de Markt kennismaken met de teams en hun culinaire verrichtingen in Bosch Diner TV. Vanaf 24 april zijn vier uitzendingen te zien op Boschtion en TV73. Voorproeven kan zondag aanstaande op de Markt bij het standbeeld van Jeroen Bosch, waar traktaties klaar staan voor het publiek.

In de voorronde op 31 maart beoordeelt de jury, bestaande uit Marino de Bruijn (Koning Willem I-College), Hein Vissers (Restaurant Dukdalf Kerkdriel) en Paul Soetekouw (HAS) het hoofdgerecht van de teams op vier punten: smaak en hygiëne & schoonmaak en ook de culinaire interpretatie van het schilderij Johannes de Doper van Jeroen  Bosch.

De  tv-kok Pierre Wind treedt tijdens de finale op 20 mei op als juryvoorzitter.  In 2011 won kookteam Muntel-Vliert-Orthenpoort en in 2010 kookteam Binnenstad.Op 20 mei 2012 de finale als publieksevent
Op 20 Mei -tijdens de finale van Bosch Diner -kan het publiek speed eten bij de tien teams, er zijn kinderactiviteiten, een Bosch Food Kwis en een Smaakmarkt met zo’n vijftien kramen waar het publiek kan proeven en kopen.
 

.