Voorronde van 'Bosch Diner' in keukens KW I-College

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-03-2012 | Gewijzigd op: 31-03-2012
Zaterdagmorgen 31 maart 2012 hebben de tien teams uit Bossche wijken meegedaan  aan de voorronde van de wijk-kook -competitie, waarvan op 20 mei 2012 de finale op de Markt plaatsvindt.  Die kookwedstrijd in de aanloop naar het Jeroen Boschjaar in 2016 gaat om de titel 'Beste Bossche Wijkkok 2012'.

In de keukens van het Koning Willem I-College strijden de amateur koks om de titel 'Beste Bossche Wijkkoks 2012'.
Onder begeleiding van studenten van de HAS [nivo 4 leerjaar 2] werd op deze zaterdagmorgen een culinaire maaltijd voorbereid.

Een jury, bestaande uit proffesionals, onder wie chef-kok Hein Vissers [restaurant Dukdalf] en de docenten koken/food: Marino de Bruin [KW I-College] en Paul Soetekouw [HAS] beoordelen de culinaire producties.
 
Jelle Amersfoort wordt in de tv-uitzendingen de presentator van dit programma 'Bosch Diner', dat door BEAM design werd opgenomen.

foto © paul kriele, 31 maart 2012. 

De teams van deze voorronde waren: West met blauwe baretten, De Vliert Orthenpoort en de Muntel met bruine baretten en in rode baretten team Mix met koks uit Maaspoort en de Hambaken.

Ze werden na afloop beoordeeld door een jury bestaande uit de beroepskok Hein Vissers van restaurant Dukdalf voorheen werkzaam als chef kok in De Raadskelder, Marino de Bruin docent koken van het KW I-College en Paul Soetekouw docent  Food, Design en Innovation bij de HAS.
Het hele gebeuren vond plaats in de keukens van het KW I-College en werd gefilmd door Beamdesign die de productie aanlevert aan Boschtion en TV73. De vier edities van Bosch Diner TV worden vanaf  24 april a.s. door  Boschtion en TV 73 uitgezonden.

Bereiding van het Bosch Diner
Boven: De keukenbrigade van De Vliert, Muntel en Orthenpoort.  
-Links: het team  'West'.
-Onder: De koks en kokkinnen van het team 'Mix', ofwel Maaspoort en de Hambaken.

foto's © paul kriele, 31 maart 2012.

Het publiek kan in aanloop naar de finale van Bosch Diner op 20 mei op de Markt kennismaken met de teams en hun culinaire verrichtingen in Bosch Diner TV. Vanaf 24 april zijn vier uitzendingen te zien op Boschtion en TV73. Voorproeven kan zondag aanstaande op de Markt bij het standbeeld van Jeroen Bosch, waar traktaties klaar staan voor het publiek.

Na de kooksessies gingen de teams aan tafelen proefden het door een ander team geproduceerd gerecht.
Team De Vliert,Orthenpoort en de Muntel proeft van de gerechten van het team 'Mix'[Maaspoort/Hambaken]. Hier proeft het team Maaspoort/ Hambaken het gerecht van het team De Vliert/Muntel/Orthenpoort.
-Boven: Jelle Amersfoort interviewt een lid van het team West.
-Rechts boven: De jurering van het team Maaspoort Hambaken.
-Rechts: De jurering van het team De Vliert Muntel en Orthenpoort.

vlnr: Marino de Bruijn (Koning Willem I-College), Paul Soetekouw (HAS) en juryvoorzitter Hein Vissers (Restaurant Dukdalf in Kerkdriel).
 

foto's © paul kriele, 31 maart 2012.


De jury beoordeelde het hoofdgerecht op vier punten: smaak en hygiëne & schoonmaak en ook de culinaire interpretatie van het schilderij Johannes de Doper van Jeroen Bosch. Ze maakte de opmerking dat de teams onder tijdsdruk hadden gestaan. De interpretaties waren verschillend, aldus Marino de Bruin: 'Het ene team ging van het verhaal over Jeroen Bosch uit, het andere nam het schilderij als inspirend thema.' 

De tv-kok Pierre Wind treedt tijdens de finale op 20 mei op als juryvoorzitter.
Vandaag -zaterdag 31 maart 2012 - waren er vier sessie met elk 2 teams die het tegen elkaar  opnamen,  behalve de eerste sessie van 8-12 uur, toen er drie teams aan de competitie deelnamen.

De sponsors: Heijmans, Gieskes Strijbis, Jeroen Bosch advocaten, gemeente en provincie, SNS Reaal, Essent, Bank Giro Loterij,  SOLVINK en De Heus.


Terug naar boven