Koks uit Rosmalen winnen titel: 'Beste Bossche Wijkkoks'

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-05-2012 Op het evenement 'Bosch Diner' van zondag 20 mei 2012 op de Markt heeft van de tien deelnemende teams 'Rosmalen' de titel 'Beste Bossche Wijkkoks' behaald. De tv-kok Pierre Wind, die als juryvoorzitter optrad, maakte dat na de finale met de bereiding van een voor- en nagerecht bekend. Het hoofdgerecht was al eerder op het KW1-College geproduceerd. Empel was toen als winnaar uit de bus gekomen.
Door de afwezigheid van burgemeester Ton Rombouts bij Willem II tegen FC Den Bosch/uitslag  2-1, reikte wethouder Snijders de prijs uit: een diner voor het hele team.
 
Wijkteam Rosmalen eindigde als eerste bij 'Bosch Diner 2012'.
Op de achtergrond wethouder Geert Snijders.

foto © ben nienhuis, 20 mei 2012.

Team Rosmalen behaalde de hoogste score uit een beoordeling door het publiek én een vakjury, maar de beoordeling van de vakjury woog zwaarder. De teams Empel eindigde als tweede en Zuid  als derde.

De vakjury bestond uit Marino de Bruijn, Koning Willem I College, Hein Vissers, restaurant Dukdalf Kerkdriel en Paul Soetekouw, Hogere Agrarische School). De criteria waren: culinaire interpretatie van het schilderij Heilige Johannes de Doper van Jheronimus Bosch, bereiding, smaak en hygiëne & schoonmaak.
Het evenement heeft lopende de dag, die tot de prijsuitreiking zonnig was, 3.000 bezoekers getrokken. Kinderen, voorzien van zelf versierde schorten en bakkersmutsen, konden stoepkrijten en schilderen. “