Rijk draagt € 5 miljoen bij aanJeroen Boschjaar 2016

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-09-2012 | Gewijzigd op: 09-09-2012
Staatssecretaris Ben Knapen [Buitenlandse Zaken], die op een CDA-Zonnebloembijeenkomst *zaterdagmorgen 8 september 2012 in Den Bosch was, verraste burgemeester Ton Rombouts met de toezegging dat het kabinet € 5 miljoen bijdraagt aan de manifestatie Jheronimus Bosch 500.
 

De Haagsche politici, onder wie [staatssecretaris Ben Knapen [2evl en minister Ger Leers [3evl] en Ad 's Gravensande van de JeroenBosch 500 stichting [midden] en burgemeester Ton Rombouts [r.] op het moment dat de living statue Jeroen Bosch van het Rijk een 5 miljoencheque aanbiedt  aan de Jeroen Bosch 500-stichting. Achter Jeroen Bosch vlnr.staatssecretaris Ben Knapen minister Ger Leers en burgemeester Ton Rombouts.

foto's © henk van esch, 8 september 2012.

Behalve Knapen waren ook minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt en minister van Immigratie en asiel Ger Leers op de locatie-Bourgondisch 's-Hertogenbosch aanwezig. Maar ook de oud- CDA-gediende Hannie van Leeuwen en de Rosmalense Tweede Kamerkandidaat Madeleine Toorenburg.

*Zonnebloembijeenkomst Op deze Zaterdag de achtste september zette het Bossche CDA op Bourgondisch 's-Hertogenbosch 100 gasten van de Zonnebloem in het zonnetje. Doel is het belang van het vrijwilligerswerk te onderstrepen. CDA-coryfeeën zullen er als gastheer optreden.
 

Overleg tussen minister Ger Leers en burgemeester Ton Rombouts over coffeshops..?. Parade Bourgondisch' s-Hertogenbosch.
Daar was ook Ger Leers [*Kerkrade1951] minister van immigratie en asiel aanwezig om de Zonnebloemvrijwiligers te huldigen.
-Links boven: staatssecreraris Ben Knapen [BZ],die met een cadaeautje van 5 miljoen kwam.
-Links: de Rosmalense CDA -kandidate voor de Tweede Kamer Madeleine Toorenburg.
-Boven: De minister van onderwijs Marja van Bijsterveldt [l.]
.

foto's © paul kriele, 8 september 2012.
In 2016 herdenkt de wereld het vijfhonderdste sterfjaar van Nederlands belangrijkste middeleeuwse schilder Jheronimus Bosch (ca. 1450 - 1516). 's-Hertogenbosch, de stad waar Bosch woonde, werkte en stierf, is het kloppend hart van de viering van het Nationaal Evenement 2016: Jheronimus Bosch 500. De nationale Jheronimus Bosch-herdenking is de apotheose van de internationale culturele manifestatie Jheronimus Bosch 500, die in 2010 van start is gegaan.
 

Oorspronkelijk AR-lid, later CDA-ster Hannie van Leeuwen [*Delft, 18 januari 1926].

foto © paul kriele, 8 september 2012.
De voorbereiding voor een nationale herdenking is al geruime tijd geleden ingezet. In 2008 hebben voormalig staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken, het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC), de provincie Noord-Brabant en Den Bosch de intentieverklaring getekend om het Bosch-jaar in 2016 de status Nationaal Evenement toe te kennen. De rijksbijdrage stelt stichting Jheronimus Bosch 500 in staat de manifestatie te ontwikkelen tot een nationaal, innovatief evenement van allure, met aantrekkingskracht voor heel Brabant, de nationale bezoekers aan de stad alsook voor de internationale toeristen.
 Terug naar boven