Bosch Diner-teams koken voor wijkgenoten

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-04-2013 | Gewijzigd op: 08-04-2013
Afgelopen weekeinde hebben drie deelnemende teams van Bosch Diner 2013 hun gerechten klaargemaakt voor een groep bijzondere wijkgenoten.
Vanavond maandag 8 april 2013 kookt Team Empel voor drumfanfare Exempel. De andere teams hebben hun proefkooksessie komende weken gepland. De teams bereiden zich geden voor op een spannende finale tussen Bossche wijken op 26 mei op de Markt.

 
Team Oost verwent wijkgenoten met gerechtjes die ook tijdens finale Bosch Diner op 26 mei op het wijkmenu staan.
foto © Ben Nienhuis, 7 april 2013.

Nieuw dit jaar is de koppeling van elk team aan een restaurant van de Restaurant Alliantie ’s-Hertogenbosch. De chef-koks voorzien de teams van tips en trucs. De proefkooksessies tellen ook mee in de eindbeoordeling. Aan het einde van de finaledag op 26 mei maakt tv-kok Pierre Wind bekend wie van de elf teams de titel Beste Bossche Wijkkoks 2013 wint.

Maaspoort verrast vrijwilligers basisscholen
Afgelopen zaterdag trapte Team Maaspoort het proefkoken af onder toeziend oog van chef-kok Erwin Vogel in zijn keuken van bistro De Eeterij. Vrijwilligers van basisscholen in de Maaspoort werden culinair verwend. Een erg gezellige en geslaagde middag. Leerzaam ook voor Team Maaspoort, die op basis van de tips van de coach nog het een en ander gaat finetunen om tot het perfecte gerecht te komen.
Team Oost op elkaar ingespeeld
De tafelgasten van Team Oost waren persoonlijk door teamlid Joke uitgenodigd. Zowel de gasten als chef-kok Richard Merks van restaurant Ries vonden de gerechten zeer geslaagd en waren erg onder de indruk van de kookkunsten vanTeam Oost. Een van de tafelgasten: “Ik kom 26 mei op de Markt dit team aanmoedigen. Dat verdienen ze!”.
Team Zuid komt op stoom voor finale
Zondag 7 april kookte Team Zuid voor bewoners van De Zuiderschans in Lunchcafé In De Roos. Chef Laurens-Frans Buijze van Artisan was aanwezig om te zien en te proeven wat het team met zijn tips had gedaan. Hij was tevreden, dus dat belooft veel goeds voor de finale.