Milanese winnaars van Bosch Art Game wedstrijd ihkvJB500

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-10-2013 | Gewijzigd op: 14-10-2013
Vrijdagmiddag 11 oktober 2013 heeft wethouder Jeroen Weyers een cheque van € 25.000 overhandigd aan de winnaars van de Bosch ART Game, die ihkv Jheronimus Bosch 500 werd gehouden. Van het groot aantal deelnemers drongen 6 kandidaten door naar de finale. Ad 's Gravensande, intendant van de stichting Jheronimus Bosch500, maakte de winnaar bekend. De wedstrijd, die bedoeld was om meer jongeren naar musea te trekken en het werk van Jeroen Bosch weidser bekend te maken, werd georganiseerd ism b-ART. Tessa en Iris Peters van b-ART, twee zussen, verzorgden de presentatie.

Na een juryberaad werd vrijdagmiddag 11 oktober 2013 in het auditorium van het Stedelijk Museum SM's de uitslag van Bosch Art Game bekend gemaakt. Er waren 16 inzendingen en 6 finalisten. De Milanese winnaars Matteo Pozzi en Claudia Molinari werden beloond met hun productie met een cheque van € 25.000. Rechts wethouder Jeroen Weyers en links Ad 's Gravesande, intendant van de stichting Jheronimus Bosch 500.

foto's © paul kriele, 11 oktober 2013.

Art Game
Een Art Game is een  interactieve animatie met een onderscheidende beeldtaal.

Uitslag Bosch Game ART
Het Milanese duo Matteo Pozzi en Claudia Molinari zijn met hun spel ‘Cave! Cave!  Deus Videt! van de studio We Are Müesli de winnaars geworden.
'Het Milanese duo heeft op een originele manier het werk van Bosch omgezet in een actieve game, die markant is door zijn grafische stijl, ' aldus juryvoorzitter Ad 's-Gravesande.  Daarom vindt de jury vindt dat hun productie de meeste kansen biedt om verder te worden uitgewerkt.'
Zie ook www.cargocollective.com/wearemuesli
Matteo dankte de organisatie en de gastvrije ontvangst door de gastheer René Pingen van het SM´s. De Milanees noemde speciaal ook zijn partner Claudio Molinari, zonder wie deze productie niet tot stand was gekomen.

Er waren verder deelnemers uit:
-Jersey [VS] met ‘The Triptych Game’ door Brian S Chung en GJ Lee
-Madrid met Lara Coteron van het bedrijf Yoctobit met haar spel ‘They Are’
-Madrid Miguel Espada en Isabel Tallos van de Espadaysanctacruz Studio in Madrid met ‘Demons Revenge’
-Amstelveen Ricardo Makosi en Dennis Boersma van studio Tjupakabra met ‘Everyman’ zie www.tjupa.com
-Genua Federico Fasce, Marina Rossi en Lorenzo Pigozzo van Urustar Srl met het spel ‘Zwan’.

-Boven: De winnaars uit Milaan Matteo Pozzi en Claudia Molinari.
-Rechts boven: het trio Federico Fasce, Marina Rossi en Lorenzo Pigozzo
-Rechts: Brian S Chung en GJ Lee uit Jersey City [VS].


foto's © paul kriele, 11 oktober 2013.
-Links boven: de Amstelveners Dennis Boersma en Ricardo Makosi.
-Boven: Miguel Espada en Isabel Tallos uit Madrid.
-Links: Lara Coteron uit Madrid.

foto's © paul kriele,11 oktober 2013.

Wethouder Jeroen Weyers, die de prijs, een cadeaucheque van € 25.000 uitreikte, betrok in zijn speech ook even de coming outday en de van de week weer behaalde titel ´Meest Gastvrije stad´. Weyers, zei onder meer, dat met deze wedstrijd speciaal op jonge mensen was gefocust om hen ook naar de musea te trekken en om het werk van Jeroen Bosch weidser bekend te maken. De wethouder van onder meer cultuur, toonde zich trots op de samenwerking tussen JB500 en b-ARTmet Tessa en Iris Peters.

De prototypen van de zes finalisten zijn te zien o.a. op youtube www.boschartgame.com en op zaterdag 11 oktober 2013 in het SM´s en op het festival Game City in Nottingham [UK],  zie de site www.gamecity.org en in Italië 25 oktober 2013 op de Italian Independent Game  Developers Summit www.igds.it en deze maand ook nog in Milaan en in Turijn.
Terug naar boven