Eerste repetitie met costuums van Opera Jheronimus

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-11-2013 | Gewijzigd op: 02-11-2013
Zaterdag 2 november 2013 vond, na een lange reeks van repetities, die al in januari 2013 begonnen, de eerste repetitie mét costuums plaats, in de aula van de Rijzertschool .

Van de nieuwe opera [Libretto Yvon Haan], die eind dit jaar in premiëre gaat, is het verhaal van een gevierde actrice die op zoek gaat naar geluk. Ze is geliefd bij het publiek, maar voelt zich mislukt omdat ze iets mist binnen haar gevoelsleven. Haar zoektocht leidt tot een bandeloos leven waarin alles gebeurd wat God verboden heeft…. 
.
-Boven: Het moment dat we deze repetitie in de Rijzertschool volgden was tijdens de scène vlak voor de pauze met het gehele koor. 
De muziek is van Peter van Beijnum en hier is de pianist /dirigent Steven van Gool.
-Links: Het ondersteunend koor.


foto's © paul kriele, 12 november 2013.

De componist van Jheronimus is Peter van Beijnum. Het decorontwerp van Jeroen van de Laar, de costuums van Hester van Amelsvoort, de choreografie doet Nick Fleuren die ook al Tarzan [Van de Ende productie] deed en Annie van [Albert Verlinde Entertainment]. En zoals gezegd het libretto is van Yvon Haan. De regisseur is Vincent van den Elshout.
De 37-jarige Fleuren, die zich musicalartiest noemt, vindt deze productie een hele uitdaging. ' Ik heb nooit eerder zo'n grote productie mogen doen met zoveel mensen. De regisseur Vincent van den Elshout  heeft me hier voor gevraagd.'
De uitvoeringen zijn van 7 t/m 15 december zijn in TheateradParade. 
Zie ook: Jheronimus ook voor proefrepetitie


Terug naar boven