Zoeken
Stad heeft als eerste een Ondernemersfonds
Printerversie |
Wethouder Bert Pauli o.a. van Economische Zaken en Financiën] en Ben van den Thillart van het Centrum Management [l] ondertekenen het convenant, waarin afspraken zijn vastgelegd rondom de dinsdag 8 september 2009 opgerichte Stichting Bedrijven Investeringszone Centrum 's-Hertogenbosch, kortweg Ondernemersfonds. foto © paul kriele, 9 september 2009. |
De stad kent vanaf vandaag de stichting Bedrijven Investeringszone Centrum ’s-Hertogenbosch, kortweg Ondernemersfonds. Dat fonds heeft ten doel met geld van de ondernemers projecten op te zetten en/ of wensen uit te voeren. Tot de ondernemersgroep behoort -in dit geval -detaillisten en horecaondernemers binnen de stadwallen.
Wethouder van Economische Zaken Bert Pauli:’Het gaat om de positionering van de binnenstad en het ontwikkelen van activiteiten om het marktaandeel van Den Bosch vast te houden.’
Ben van den Thillart, die met Martin van Esch [secretaris van Hartje Den Bosch] de initiatiefnemer is:’ Veel taken en projecten van de Ondernemersvereniging Hartje ‘s-Hertogenbosch neemt dit nieuwe fonds over, zoals de stadsverlichting, intocht St. Nicolaas en Driekoningen. Daarnaastz et zij ook kleinschalige evenementen op en realiseert wensen mbt verbetering van de Openbare Ruimte en bijv. vervoersprojecten bij evenementen. De gemeente blijft haar taken inzake veiligheid en het schoonmaken van straten e.d. behouden.
Leden van Hartje Den Bosch behoeven voortaan minder contributie aan die ondernemersvereniging te betalen.
De stad telt binnen de wallen 970 ondernemers [horeca en detailhandel], die samen 225.000 euro aan contributies [gemiddeld van 25-2500 euro] gaan bijgedragen. Voorwaarde van de gemeente, die de contributie via gemeentelijke aanslagen gaat innen, is dat 50 % van de bijdrageplichtige ondernemers meestemt en tweederde daarvan achter de reglementen staat.
Na de uitwerking en instemming door de gemeenteraad [13 oktober 2009] kan per 1 januari 2010 het Ondernemersfonds van start gaan.