Lombardje: 2e horecazaak door huurschuld gestopt

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-12-2010 | Gewijzigd op: 07-08-2011
Lunchroom Lombardje op Lombardje 4A, gelegen tussen de damesmodeboetiek Pescade en de herenmodezaak Pierre van Grinsven, staat al een paar maanden leeg.* Angelique Stoop die de zaak leidde, is vanwege een huurschuld in conflict geraakt met buurman Jan Meier van Pescade, die het pandje aan haar verhuurde.

'Lunchroom Lombardje', [linker pand] naast herenmode Pierre van Grinsven, is leeggekomen na een huurschuld.

 foto © paul kriele, 7 augustus 2010.
 

Na een lang slepend conflict over betalingen en nieuwe gegadigden voor het horecapandje, is het huurcontract per 1 mei 2010 opgezegd. Angelique Stoop gaat zich meer op haar bedrijf ‘ Party Service Brabant’ richten.

Er speelt nog een aspect mee: buurman Meijer wenst geen horeca meer in zijn buurpandje. Hij heeft inmiddels bij de Vereniging van Eigenaren van het woon/winkelcomplex de bestemming van de binnenplaats als terras doen opheffen. ‘Door al die beperkingen kon ik mijn inventaris en goodwill niet verkopen,’ zegt Stoop. ‘Ja maar, de kandidaten die Stoop aandroeg, waren ongeschikt als horecaondernemer,’ reageert Meier daarop. Stoop: ’Dat had tot gevolg dat ik met een huurschuld kwam te zitten.'
Bastion Oranje berichtte een paar maanden geleden over een ruzie rond achterstallige huurbetaling door de lunchroom eigenaresse Angelique Stoop. Stoop zou nog maanden van huurbetaling aan het mode-echtpaar Meier-Biemans schuldig zijn. Van beiden is een reactie binnengekomen. Angelique Stoop reageerde pas onlangs, nu ’haar’ pandje leeg staat.

Met het verdwijnen van de 'Lunchroom Lombardje' is dit – na’ In ’t Wilt Vercken’ - al de tweede horecazaak in het Lombardje, die door de crisis en het rookverbod de huur niet meer kan betalen.

Het kleinschalige winkelcentrum lijdt bloedarmoede. Leegstand is ergerlijk. De VVE zit nodig op een ‘aanwinst’ te wachten. Maar als een winkelier, zoals Lia Staring van de kinderschoenenzaak 'Piccolino' het voormalige juwelenboetiekje 'de Paarlerij' op de binnenplaats tot magazijn bombardeert, fleurt dat ook niet echt op.

In het artikel ‘Leegloop in het Lombardje’ van 7 augustus 2010, kwamen ook al winkeliersproblemen aan bod.

 Actueel is geworden wat Bastion Oranje vorig jaar [bij bovenstaand bericht van 7 augustus 2010] al wist, maar uit respect voor de zakenman Pierre van Grinsven niet heeft bericht, het einde van de herenmodezaak Pierre van Grinsven aan Achter 't Wilt Varken /Lombardpassage. De 64-jarige Van Grinsven zet in maart 2011 een streep onder zijn werkzame leven. Pierre was in 1983 een van de eersten die zich er vestigde. zie site van Pierre

Terug naar boven