Boulevard 2008

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-06-2008 | Gewijzigd op: 01-07-2008

Marco Paans, directeur bij het Brabants Dagblad, overhanigt aan wethouder Rodney Weterings het 1e .. exemplaar van de al eerder verspreidde Boulevardkrant
bij de presentatie van het festivalprogramma in het Bestuurscentrum.

'foto © paul kriele, 26 juni 2008. 
 

Directeur Geert Overdam bevestigde eindelijk de definitieve opzet van de Boulevard, zoals hem dat 5 jaar geleden als cadeautje door zijn voorganger Wim Claessen was aangeboden. ‘We hebben jaren gehad van horten en stoten en zijn nu geland,’ aldus Overdam, die voor de 5e keer de aftrap deed. ‘Wat we nu hebben ingezet, daar bouwen we op voort’, aldus de directeur van een organisatie ‘, die zei geen concessies te willen doen aan het aspect cultuur: ’De droom van de kunstenaar staat voorop.’
En dat gebeurt ‘..met een kleine staf en beperkt team’, zoals wethouder Weterings het bij de presentatie in het Bestuurscentrum belichtte. Daar was overigens nauwelijks pers bij aanwezig. Kunstenaars en kunsten makers gaven er onder regie van de Late Night Show-presentator Theo Verbruggen een toelichting op de 79 programma-onderdelen, die 600 maal gespeeld worden, waarvan 28 premières.
Elke dag is er ook een radioprogramma via de Lokale Omroep Boschtion waarin Bosschenaren over hun eerste singletje vertellen. Daartoe gaan de Tilburg Cowboys de wijken in om er ‘Herinneringen’ op te doen en om publiek naar de Parade ter trekken. Ook Omroep Brabant gaat meer reportages over het festival maken.
Voor het eerst doet de Casinotuin [kleine voorstellingen] en meer en meer de Kerkstraat mee als festivalplein, waardoor de Parade meer het hart wordt van de Boulevard. ‘Zoals het onze ambitie is het hart te willen zijn van de regio van het land en van heel Europa,' aldus Overdam. Die benadrukte dat het festival een stevige plek heeft gekregen in het gemeentelijk beleid.
In een reactie zei Wethouder Rodney Weterings dat die financiering bedoeld was om anderen over de schreef te halen en om publiek te trekken en gericht op het Jeroen Boschjaar van 2016 en tevens zinspelend op de positie van de stad als Culturele hoofdstad in 2018.

Weterings ontving het laatste exemplaar van de Boulevardkrant die het Brabants Dagblad [grote sponsor] al op woensdag 25 juni 2008 in de regio had verspreid.
Zie voor het festival, dat van 8 t/m 17 augustus 2008 plaats vindt, ook www.festivalboulevard.nlTerug naar boven