De Boulevard drukker en meer kaartverkoop

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-08-2008 | Gewijzigd op: 12-08-2008
De Boulevard is drukker dan ooit en telt meer kaartverkoop. Dat maakte presentator Theo Verbruggen gisteren bekend. De zondag was de drukste dag qua bezoekers op de Parade ooit en de kassa heeft op dit moment voor de ruim 70 voorstellingen al 12.000 kaarten verkocht.

De Late Night show was in topvorm, snel en professioneel. Zo ook klonk de zang en de muziek van de Koningstheaterband olv Jelle Amersfoort.
Het thema van de show was zondag ‘disco’, waarover Berit Companjen een sterke column vertolkte en Hanna Jansen stond als theaterproducent centraal met haar voorstelling Deadline/Rewind die zich in de open lucht bij het SM’s afspeelt en die wisselende reacties krijgt.
Hanna Jansen, die ‘..vol zit met ongebreidelde fantasieën’, wordt begeleid en geïnspireerd door Madeleine Matser, bewerkster van ‘Knielend op een bed violen’. Met beiden had Verbruggen een kort gesprek, maar de goed in vorm zijnde Theo wist nu niet exact de verhouding tussen die twee - buiten een ‘vakmanschaprelatie’- te achterhalen. De 24-jarige in Vessem geboren Hanna Jansen, die graag op locatie werkt, mocht tegen Boulevarddirecteur Geert Overdam een wens uitspreken. Volgend jaar wil dit ‘Pareltje van de Boulevard’ een voorstelling tegen de St.Jan of het Provinciehuis opzetten.
Schrijver en culinair journalist van Touw, Jeroen Thijssen, presenteerde in een sublieme Power pointpresentatie zijn visoen op de Boulevard anno 2016, het jaar van Jeroen Bosch. ‘Dan zijn wel alle auto’s en tv’s uit de stad verdwenen en is de stad ook vrij gemaakt van Bewoners leefbare binnenstad [..],’ aldus Jeroen. Met het beeld van een zwerm boeken die zich over de stad had uitgestrooid eindigde deze creatieve Bosschenaar. In dat landschap kan men eten in Literair café Heinen en lezen uit een Literair kookboek.’ Allicht Jeroens kookboek, concludeerde Verbruggen. Jurylid Joep Baartmans had over Jeroens visioen nog wel wat vragen. De dag ervoor liet architect Aart Wijnen de stad in een paradijs veranderen. Dat idee leverde hem een 7,9 op en Jeroen scoorde met een 8,1.
Aan het slot van de show volgde op ludieke wijze een aankondiging vor zaterdag  16 augustus 2008 te spelen voetbalwedstrijd tussen een team van het Koningstheater tegen een team van FC Den Bosch. Op die dag zal Theo Verbruggen optreden met het lied van Hedy Lesther: De Mallemolen. Voor die act was de presentator zich al –uit beeld -in een artiestenjurk aan het opmaken ..