Schildersstraat

De Schildersstraat stond in de jaren 90 bekend als hoerenbuurt. Behalve huize Agnes staat er als historisch monument ook de Bank van Leening. Zie ook Hoeren en schurken
>> Meer informatie


Laatste artikelen binnen de categorie Schildersstraat:

Schildersstraat: Onthulling Fresco Eva uit 'TuinderLusten'

Schildersstraat: Onthulling Fresco Eva uit 'TuinderLusten'

Gepubliceerd op: 01-06-2012 | Gewijzigd op: 02-06-2012
Vanavond -vrijdag 1 juni 2012- werd door de aanpalende bewoners Ger en Jenny Vugts uit de Schildersstraat en door docent Lucas Stofferus en Berna Deiman [Zayazconsulent] het zeil weggehaald van een nieuw [het tweede] fresco in de stad.
Lees meer
Opleiding Oude Schildertechiek maakt fresco Schildersstraat

Opleiding Oude Schildertechiek maakt fresco Schildersstraat

Gepubliceerd op: 16-05-2012 | Gewijzigd op: 22-05-2012
In de Schildersstraat, tussen de nummers 46 en 56, wordt aan de zijgevel een nieuw fresco geschilderd. Dat doet het team Oude Schildertechnieken olv Lucas Stofferis. Het werk geldt voor de kandidaten als een eindexamenopdracht. Ook het speelpleintje wordt opgeknapt.
Lees meer
Opening kantoor organisatie voorSinti/Romafamilies

Opening kantoor organisatie voorSinti/Romafamilies

Gepubliceerd op: 31-05-2010 | Gewijzigd op: 05-06-2010
Vandaag -maadag 31 mei 2010- is op Schildersstraat 17 het nieuwe [reeds vanaf januari 2010 in gebruik zijnd] kantoor van de NISR, ofwel het Nederlands Instituut Sinti en Roma, geopend. Dat gebeurde door de voormalige staatssecretaris van VWS Jet Bussemaker, niet nadat er enige toespraken werden gehouden.
Lees meer
Hoerenkotjes Schildersstraat in stadsrondleiding

Hoerenkotjes Schildersstraat in stadsrondleiding

Gepubliceerd op: 14-04-2009 | Gewijzigd op: 14-04-2009
De Schilderstraat is, na de herleving -laatstelijk- met de pandjes 3-13 door Zayaz, ook opgenomen in de rondleiding voor de basisschooljeugd door de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch. Op de foto grooep 8 van de basisschool Bossche Boek-centrum.
Lees meer
Schildersstraat: Project Hoerenkotjes van start

Schildersstraat: Project Hoerenkotjes van start

Gepubliceerd op: 16-02-2009 | Gewijzigd op: 16-02-2009
Zondagmiddag 15 februari 2009 startten Maureen Prins en David Colbourne in hun pas gerestaureerde huis het project ‘Hoerenkotjes’. De naam slaat op de voormalige huisjes van plezier in de Schildersstraat die door Zayaz werden gerenoveerd. Daar is een hele geschiedenis aan vooraf gegaan die beschreven staat in een vorige maand bij de ‘eerste sleuteloverdracht’ uitgegeven boek ’Schoon schamel schilderachtig’. Daarin staat ook de uit de jaren 90 daterende rosse buurt en de krakersperiode beschreven.
Lees meer
Boekje Schildersstraat verschenen

Boekje Schildersstraat verschenen

Gepubliceerd op: 26-11-2008 | Gewijzigd op: 16-02-2009
Vanmiddag werd in de BAM aan de Bethaniëstraat het boekje over de [5 gerestaureerde pandjes in de] Schilderstraat 3 t/m 13 gepresenteerd. Wethouder Bert Pauli en directeur van woningcorporatie Zayaz Ad van Gurp mochten het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Ook twee toekomstige bewoonsters kregen het boekje dat de geschiedenis beschrijft van deze straat. Volgens Van Gurp staat in onze gedachten de verpaupering en de krakers haaks op de bloeiende historie van de straat, waarover al in de middel eeuwen werd geschreven. Maar die krakers waren wel degenen die voor behoud van de pandjes hebben gezorgd. Wethouder Pauli gaf zijn voorganger Roderick van de Mortel alle eer. ‘Van de Mortel was de pionier en de initiatiefnemer. Jan van der Eerden was de pleitbezorger die aangaf dat er ook kwaliteit zat in de ondergrond,’ aldus Pauli, die ook Hank Nootenboom met zijn pandjes alle lof toezwaaide. Nooteboom vroeg laatst wel om wat meer aandacht en steun.voor zijn projecten.
Lees meer
Boekje over opgeknapte hoerenpandjes Schildersstr

Boekje over opgeknapte hoerenpandjes Schildersstr

Gepubliceerd op: 08-09-2008 | Gewijzigd op: 12-09-2008
Op initiatief van de woningcorporatie Zayaz brengt Uitgeverij Heinen een boekje uit met de geschiedenis en het verloop van de restauratie van de voormalige hoerenpandjes in de Schildersstraat.
Lees meer
Metamorfose pandjes in en nabij Schilderstraat

Metamorfose pandjes in en nabij Schilderstraat

Gepubliceerd op: 16-11-2003 | Gewijzigd op: 29-12-2016
De Bossche Schildersstraat wàs berucht, tot 2001. In dat jaar zijn ook de laatste kamertjes voor raamprostitutie verdwenen. In de hoofdstad van Noord-Brabant wordt alleen nog in besloten huizen aanleiding gegeven tot ... . Soms loopt er nog wel eens een verdwaalde hoer langs een straat of pad, maar zij óf de klant wordt al gauw door de politie gevat.
Lees meer