Eindelijk is flat in Jan Heinsstraat klaar

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-03-2015 | Gewijzigd op: 01-04-2015
De flat op de plek waar eertijds de Gereformeerde Kerk, ook wel Pelgrimskerk, of in de volksmond 'de Kerk met de groene ruitjes' stond, is klaar. De nieuwbouw heeft de naam De Bourgondiër gekregen Nu het appartementencomplex is bevrijd van zijn steigers, komt er een degelijke gevel met strakke raampartijen in beeld.
Het ontwerp van architect Bulter werd uitgevoerd door Janssen aannemers uit Moergestel en stond onder begeleiding van Kuipers Vastgoed en makelaar De Koster. De nieuwbouw heeft minstens 13 jaar op zich laten wachten door procedures en bezwaren van de commissie Welstand, de buren en door de crisis. Die bezwaren van omwonenden richtten zich op  een daklijsthoogte en toen weer een penthouse .c.q. privacy. 

foto © paul kriele,  31 maart 2015.

Eerst waren het negen appartementen en toen 7 plus een penthouse. Alle zeven op een na zijn verkocht.
Aannemer Janssen, die zo goed als klaar is met de bouw rondt de afwerking af. In mei worden de eerste appartementen opgeleverd. De koopprijzen zijn van 3- tot ruim 5 ton.

De voorgevel van de Gereformeerde kerk. De kerk met aanvankelijk nog een andere voorgevelsilhouet [zie de licht gekleurde stenen] werd  in 1886, naar ontwerp van de Amsterdamse architect Wierda, door  de kleine aannemer/metselaar Van der Bruggen gebouwd.

Enkele relikten uit de kerk, zoals de glas in loodramen
keren in de hal van de Bourgondiër terug.
 

>>Zie ook artikel Bouw flat op plek Gereformeerde kerk begonnen artikel dd. 27 februari 2014
met de voorgeschiedenis en linken naar voorgaande artikelen.