Afronding laatste traject renovatie De Donk

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-07-2009 | Gewijzigd op: 22-09-2009
Zesde Donk  bijna opgeleverd 22 september 2009
De woonblokken op de Zesde Donk zijn - in casco - klaar de afwerking volgt nog.
foto's © paul kriele,  22 septemner 2009.

Start Spaanse Ruiter nabij Ploossche Hof 23 juli 2009


De start van 'de Spaanse Ruiter' met een kanon. Maar die naam slaat niet op een Spaanse militair, maar op een plantje zoals de straten in de Nieuwe Donk heten.
De ceremonie speelde zich af op de Donkse dreef, waar een laatste appartementengebouw in de reeks renovaties en nieuwbouw is gestart. Het tafereel werd ook nog door Spaanse ruiters  omlijst..

Links onder: de  toespraak van Clemie van Wanrooij van het gelijknamige woningbouwbedrijf Van Wanrooij en rechts daarnaast Bas Maasen, directeur van de wooncorporatie Zayaz.
Op de foto rechts onder vlnr.: Bas Maasen, Clemie van Wanrooij en wethouder Rodney Weterings.
foto's   © 23 juli 2009.

bericht van 18 juli 2009

Op de Donkse Dreef, naast sportschool Van Gent,  komt het laatste renovatieproject van 'De Donk' in aanvang: De Spaanse Ruiter van de Gebrs.Van Wanrooij. De verkoopprijs van de flats  bedraagt € 180.000 .[makelaar Het Waare Huis] Op de hoek Van Berckelstraat/Zuid-Willemsvaart staat al lang een bouwproject ter  discussie vanwege parkeer[-ingang] overlast en bouwhoogte. Maar dit project krijgt nu ook voorrang.
 foto © gerard monté, 15 maart 2003.

Door de kredietcrisis zijn woningbouwprojecten vertraagd of in getrokken. Jaarlijks, zo had de gemeente zich voorgenomen zouden 1200 huizen worden gebouwd. Dat aantal loopt sterk terug naar 500-600 per jaar, aldus wethouder Bert Pauli van financiën deze week. Daarom krijgen projecten in de Groote Wielen [koop in Broekland en huur in Rozentuinen], op de hoek Van Berckelstraat/Zuid-Willemsvaart , Hinthamerpoort , via de stimuleringsregeling voorrang. Door met de bouw van in totaal 315 woningen vervroegd te beginnen ontvangt de gemeente 10.000 euro subsidie per woning.
Woensdag geeft Weterings de start van de Spaanse Ruiter, een flat gelegen naast sportschool Van Gent. Met de bouw van dit complex van de gebrs. Van Wanroij wordt de renovatie van De Donk afgerond.


Terug naar boven