Zevende bčnkske bij Cello op de Donk geplaatst

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-10-2010 bericht 22 oktober 2010
Het bènkske zoals dat bij deCellowoningen tussen de 1ste en 6e Donk vrijdagmiddag 22 oktober 2010 werd geplaatst. Respect, veilig, sportief, positief en schoon, staat er op de zitting te lezen.

bericht dd. 21 oktober 2010
Vrijdag
22 oktober 2010/18.00 uur  wordt tussen de 1e en 6e Donk een bènkske geplaatst. Het bankje komt te staan naast het gebouw van Cello aan de Harendonkweg. Dat betonnen bankje, waarvan het idee, het motief en de tekst door de buurtbewoners, de bewoners van Cello en de voetbalvereniging TGG zijn bedacht, is ook door vrijwilligers uit de wijk de Donk de laatste maanden van de tekst De Donk en van enkele figuren voorzien. Dat gebeurde in de tent op het TGG-terrein bij het Ploossche park. 
Het is het zevende bènkske dat in het Bossche straatbeeld verschijnt.  Een bènkske is bedoeld als ontmoetingsplek voor de buurt en een idee van de cabaretière Karin Bruers.

   
Vrijwilligers uit de Donk, die het bankje hebben ontworpen, hebben het in de tent op het TGG-terrein verder afgewerkt. De vachtwagen die het kale model per vrachtwagen bij TGG afleverde.

Zie ook het artikel dd. 4 oktober 2010  Plaatsing zesde Bènkske 
zie ook de site over de achtergronden van het idee rond het benkske