Kerkstraat: Puiprijs voor Tapijtenzaak Janssen

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-06-2004 | Gewijzigd op: 29-11-2010
Op 27 juni 2004 werd door wethouder Jetty Eugster –voor de vierde achtereenvolgende maal- de puiprijs uitgereikt. Dit keer aan de architectenmaatschap Smits & Wilmot-Klink . Architect Adri Luiken van deze maatschap heeft de pui in strakke, moderne, lijnen met veel glas ontworpen. Het pand met Perzische tapijten van Mark Janssen is van Richard Tam en ligt op Kerkstraat 53. Voorheen was er Massaschoen gevestigd en had toen een kleine ingang [brievenbus] en kunststof puidelen. Ook de publieksprijs ging naar het pand van F. M. Janssen.

Bijgaand het certicifaat behorend bij de eerste prijs van de Puiprijs2004. En de gevel van Kerkstraat 53 waarin Perzische tapijtenzaak F.M.Janssen is gevestigd.
foto's © gerard monté, 27 juni 2004.
Architectenbureau Kuin & Kuin ontving de eervolle vermelding van de Puiprijs 2004 uit handen van wethouder Jetty Eugster.
-foto's © paul kriele, 23 juni 2004.
 
   
De eervolle vermelding kreeg de keukenzaak van Bulthaup waar voorheen Robeerst een meubelzaak had [Vughterstraat]. Architectenbureau Kuin & Kuin heeft die pui, waarvan de jury zegt dat ze rekening houdt met de historische omgeving, ontworpen.
Dit jaar ervoer de jury een ruimere keuze. De situatie is beter dan 2 jaar geleden toen er slechts 5 genomineerden waren, aldus belegger Chris Segeren, bestuurslid van het Centrum Management. 
De winnaar ontving een kunstwerk van Manita Kieft [keramisch vormgever].

Toespraak door wethouder Eugster gericht aan het architectenbureau Kuin & Kuin. met Adri Luiken [l.] en Mark Janssen van F.M.Janssen.
foto's © paul kriele, 23 juni 2004.

Voor de architect van de gevel van Bulthaup [Kuin & Kuin] was de eervolle vermelding geen 2e keuze. Het was bij dit aanbod moeilijk en dan moet je toch een knoop doorhakken, aldus Chris Segeren, die- niet in dit geval- pleitte om wat meer kleur [banieren en lichtreclames] in het centrum toe te staan. ' Wat is Parijs of Amsterdam zonder die lichtreclames?,' aldus Segeren. 
Zo viel dit keer Zeeman op de Hinthamerpromenade buiten de boot omdat de jury toch wat meer toevoegingen aan de pui had verwacht. Zoals Duthler op de HogeStenweg die ook de lantaarns en vlaggemasten aan de gevel had doen terugkeren, liet Zeeman dat na....

Op deze foto: uiterst rechts Jan van der Ven en links de kunstenares Manita Kieft.
foto's © paul kriele, 23 juni 2004.
 
Bij de puiprijs behoort een keramisch kunstwerk dat ontworpen is door de keramisch vormgever Manita Kieft in rode hes.
Rechts nog eens de winaars zakenman Mark Janssen [2e v.r.] van F. M. Janssen Perzische tapijten en architect Adri Luiken[2e vl] en kunstenares Manita Kieft [l].

De lijst van genomineerden was langer dan andere jaren .Vergeleken bij 2002 [de vorige edite] was het dit keer een moeilijke taak te kiezen, aldus jurylid en bestuurslid van Centrum Management Chris Segeren.
Mark Janssen liet blijken dat Den Bosch ,die recent de prijs voor beste binnenstad ontving, goed ligt bij de consument.Dat is t merken wij aan de klanten die in onze vestigingen elders, zoals in de Randstad komwn, aldus Janssen die zich erg vereerd voelde met de prijs en zich ingenomen toonde te mogen werken in dit Bossche leefklimaat!
Eervolle vermelding voor Bulthaup 

foto's © gerard monté, 27 juni 2004.
 
De voormalige zaken van Robeerts op Vughterstraat 123 en 125 werden twee jaar geleden afgestoten. Nummer 125 werd ingrijpend verbouwd. Op deze foto's Bulthaup Keukens die zich daar vestigde.


Kerkstraat 53 zoals het in 2002 en daarvoor van Massaschoen. 
foto's © paul kriele, 24 mei 2002.
Kerkstraat 53 in de nieuwe bestemming als Perzische Tapijtenzaak.
foto © gerard monté, 14 juli 2002.

Voorgaande winnaars waren: de uitbreiding van boekwinkel Adriaan Heinen op Kerkstraat 15 [1999], Clous Mode aan de Schapenmarkt [2000] en café Zomers & Zomers in de Karrenstraat [2002].

Puiprijs voor Tapijtenzaak Janssen  bericht dd.  23 juni 2004.
Vanmiddag is door wethouder Jetty Eugster –voor de vierde achtereenvolgende maal- de puiprijs uitgereikt. Dit keer aan de architectenmaatschap Smits & Wilmot-Klink . Architect Adri Luiken van deze maatschap heeft de pui in strakke, moderne, lijnen met veel glas ontworpen. Het pand met Perzische tapijten van Mark Janssen is van Richard Tam en ligt op Kerkstraat 53. Voorheen was er Massaschoen gevestigd en had toen een kleine ingang [brievenbus] en kunststof puidelen. Ook de publieksprijs ging naar het pand van F. M. Janssen.

De eervolle vermelding kreeg de keukenzaak van Bulthaup waar voorheen Robeerst een meubelzaak had [Vughterstraat]. Architectenbureau Kuin & Kuin heeft die pui, waarvan de jury zegt dat ze rekening houdt met de historische omgeving, ontworpen.
Dit jaar ervoer de jury een ruimere keuze. De situatie is beter dan 2 jaar geleden toen er slechts 5 genomineerden waren, aldus belegger Chris Segeren, bestuurslid van het Centrum Management. De winnaar ontving een kunstwerk van Manita Kieft [keramisch vormgever].


Terug naar boven