4 genomineerden Puiprijs: H&M, Sting, Miss Etam & Slenders

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-11-2012 | Gewijzigd op: 19-04-2013
Enkele belangenorganisaties uit de binnenstad, te weten, Hartje 's-Hertogenbosch, de gemeente en de 'VVE centrum stad' reiken gezamenlijk elk jaar de puiprijs uit. Die erkenning wordt verleend -meestal- aan een zaak die met haar ontwerp van een bouw of verbouwing de historische aspecten van een pand duidelijk heeft meegenomen.
 
De genomineerden zijn voor 2012: Slagerij Slenders op Schapenmark 8, even daarnaast- op nummer 12/14- H&M en op de Hooge Steenweg: MissEtam op nummer 6 en Sting op nummer 23-25.
Dit jaar heeft de jury naast een commerciële uitstraling, specifiek verbouwingen in haar rapportage meegenomen.

Miss Etam op Hooge Steenweg 6:  ook hier vormt de winkelpui een mooie eenheid met de gevel.
foto's © paul kriele, 7 november 2012.
Sting op Hooge Steenweg 23-25 heeft de gevel in de oude stijl, zowel de winkelpui als de raamindeling van de gevel , opgetrokken.

Dit jaar wordt de- negende-  puiprijs uitgereikt op woensdag 14 november 2012 in het Bestuurscentrum.
In de jury onder voorzitterschap van Hans Dona [VVE centrum], zitten verder Clemens van der Ven van Hartje De Bosch, Jan van Grinsven, voormalig stedenbouwkundige bij de gemeente, Karin Rademaker van Hotel Central en architect/ stedenbouwkundige Bert Oomen.
Zij doen deze erkenning, die eertijds door het Centrum Management werd ingesteld, om te stimuleren dat de kwaliteit van de gevels in de binnenstad voortdurend in acht wordt genomen.

Schapenmarkt links op 12 en 14 H&M en rechts slagerij Slenders op nummer 8. Bij H&M vormt de winkeldeel een mooie eenheid met de bovenpui. In geval Van Slager Slenders is de pui teruggebracht naar de situatie van voor de oorlog 40-45.
De verbouwing getuigt van veel vakmanschap,zegt de jury.
foto's © paul kriele, 7 november 2012.


Terug naar boven