Miss Etam en Slager Slenders winnaars puiprijs 2012

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-11-2012 | Gewijzigd op: 07-10-2015
De Puiprijs - van de vakjury- is gewonnen door het ontwerp van de Miss Etamzaken op de Hooge Steenweg. De architect is John Cleven.
In het geval  van de publieksprijs ging de keuze naar het ontwerp van architect Edwin Smolders [Twee Snoeken], die de winkelpui van Keurslager Slenders op de Schapenmarkt 8, een nieuwe gezicht gaf. 
De puiprijs is bedoeld om de verbeteringen in de architectuur van de Bossch binnenstad te stimuleren.
Dat dat ook daadwerkelijk iets op dat gebied is gebeurd gaven zowel de voorzitter van de puiprijs Wim Amesz en de juryvoorzitter Hans Dona aan.
Daarom- omdat die kwaliteit zo sterk is toegenomen -  was het dit keer moeilijk voor de jury een keuze te maken.

Aanleiding van het instellen van de puiprijs -tien jaar geleden- was de verloedering in de binnenstad door schreeuwende reclames en rolluiken.  

-Boven rechts: Het team van Miss Etam, waarvan . vlnr: Nicole Linder,  storemanager en Eddy Dreese, manager winkelconcept en marketing en communicatie en wethouder Geert Snijders.
-Boven links: De architect John Cleven, die het ontwerp van de nieuwe gevels voor Miss Etam maakte. 
-Rechts: de drie panden Hooge Steenweg 2, 4 en 6
.  

foto 's © paul kriele, 7 en 14 november 2012.

Bij Miss Etam, de drie panden op  Hooge Steenweg 2, 4 en 6 vindt de jury dat ze zijn samengevoegd met behoud van de historische identiteit en met een juiste verhouding tussen de winkelpui en gevel. De panden blijven individueel goed herkenbaar en komen het straatbeeld ten goede. Met name het hoekpand bleef even markant als voorheen, aldus de jury. Architectonische als stedendbouwkundig een fraaie oplossing.

Puiprijs 2012 met de voorkeur van het publiek: de publieksprijs.
De publieksprijs van de 'Puiprijs 2012' ging naar de gevel van keurslager Slenders op Schapenmarkt 8, een ontwerp van architect Edwin Smolders van 'De Twee Snoeken'. 'Het is een mooi romantisch ontwerp, dat met respect voor de historie is uitgevoerd,' zegt de jury. Kritiek was er wel, namelijk dat het interieur een verlaagd plafond kreeg en er een vitrine voor het raam is gezet, wat het open karakter van de zaak schade doet. 

Het echtpaar Theo en Hanneke Slenders van Keurslager Slenders op de Schapenmarkt  8ontving de publieksprijs.  De gevel van Slenders.
foto's © paul kriele, 4 november 2012.

Na afloop van de prijsuitreiking opende wethouder Geerr Snijders een virtueel overzicht van wat er de laatste tien jaar op gebied van architectuur en winkelpuiverbeteringen is gebeurd. De site heet 'Geef om uw gevel'.

De winnaars ontvingen een kunstwerk van de ontwerpster Manita Kieft en een bord met daarin het pand afgebeeld, ook van de kuntsenares.
Winnaar Theo Slenders dankte in het kort degenen die aan dit succes hebben bijgedragen.
'Het zou zonder deze mensen niet gelukt zijn,' zei een blije slager Slenders, die tot hilariteit van de aanwezigen, ook de Rabobank bedankte. 

.
Zie ook artikel met de vier genomineerden: Miss Etam en Sting op de Hooge Steenweg , H&M en keurslager Slenders op de Schapenmarkt dd 7 november 2012.


Terug naar boven